На Донбасі знову помітили спецназ ГРУ, а бойовики чекають важливого гостя з Росії
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі знову помітили спецназ ГРУ, а бойовики чекають важливого гостя з Росії

На Донбасі знову помітили спецназ ГРУ, а бойовики чекають важливого гостя з Росії
Джерело:  online.ua

У районі окупованого Донецька українська розвідка помітила диверсійно-розвідувальну групу спецназу ГРУ РФ, при цьому бойовики та званої ДНР активно готуються до прийому «важливого гостя з Москви».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook народного депутата, координатора групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука.
«У районі Донецька, на ділянці від Спартака до Старомихайлівки відзначається зростання інтенсивності дій ДРГ окупантів, що діють із застосуванням різних оптичних засобів ведення розвідки», - повідомив Тимчук.
«Крім ДРГ, укомплектованих російськими найманцями і підготовленими місцевими бойовиками, відзначається поява на цій ділянці як мінімум однієї штатної ДРГ спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ, цей підрозділ має сучасне озброєння і спорядження, бійці відрізняються високим рівнем підготовки. У завданнях цієї ДРГ - розвідка ділянки оборони ЗСУ в районі ДаПа», - продовжив Тимчук.

Читайте також: "Свя тий спецназ" бойовиків ЛНР насмішив соцмережі: опубліковано фото
Також, за його інформацією, в Новоазовську зафіксовано прибуття особового складу і техніки одного з підрозділів батальйону «СпН МВС ДНР «Бастіон».
Тимчук повідомляє, що бойовики, що прибули, як з числа місцевих жителів Донбасу, так і російські найманці, одягнені в нову форму - камуфляж типу «гірка» без шевронів і знаків розрізнення.
«Частина бойовиків в складі батальйону - уродженці Кавказу, які носять бороди, що викликає масові чутки серед місцевого населення про прибуття підрозділу «кадировців» з РФ», - продовжив Тимчук.
«З моменту прибуття бойовики спільно з місцевою «військовою комендатурою ДНР» почали здійснювати посилені заходи з контролю за ситуацією в Новоазовську: перевірку особистих документів і документів на автотранспорт, виявлення незаконного носіння зброї, виявлення дезертирів, зупинку і огляд автотранспорту тощо. (Зокрема, особовий склад батальйону «спецназу МВС ДНР» з декількома БТР заступив на чергування на блокпости в Новоазовську, Седовому і Гусельщиковому)», - написав Тимчук.
«Ці заходи проводяться як стосовно цивільного населення, так і щодо «військовослужбовців» дислокованого в Новоазовському районі «9-го окремого механізованого полку морської піхоти 1-го АК ДНР», що викликає вкрай негативну реакцію у бойовиків «9-го полку», - повідомив народний депутат.

Читайте також: Ро сіяни на Донбасі влаштували перестрілку з місцевими: є загиблі
При цьому, за його словами, за минулі три доби в «комендатуру» Новоазовська і «на підвал» в Безіменне за різні порушення було відправлено понад 20 бойовиків «9-го полку».
«Серед бойовиків «полку» поширюється інформація, що зазначені дії здійснюються в переддень «візиту поважної особи» в Новоазовськ (як вказали в приватній розмові представники «чеченців», чекають «великого гостя з Москви»)», - додав Тимчук.
Як повідомляв ONLINE.UA, в жовтні в підконтрольній бойовикам так званої ДНР Ясинуватій Донецької області співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали інформатора ГРУ ГШ МіноборониРФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?