"Нафтогаз" надіслав вітання Росії, яка захотіла грошей
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Нафтогаз" надіслав вітання Росії, яка захотіла грошей

"Нафтогаз" надіслав вітання Росії, яка захотіла грошей
Джерело:  online.ua

В "Нафтогаз України" заявили про те, що не мають наміру оплачувати новий рахунок від російського "Газпрому" на суму 5,3 млрд доларів за газ, який Україна не замовляла і не отримувала.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу «Нафтогаз України»
Україна не має наміру оплачувати новий російський рахунок до рішення Стокгольмського арбітражу.
«В обгрунтуванні до рахунку "Газпром" посилається на норму "бери-або-плати". "Нафтогаз" не планує оплачувати цей рахунок до прийняття рішення арбітражним судом з питання, чи повинні застосовуватися положення контракту "бери-або-плати", - заявили в "Нафтогазі".

Читайте також: Конку руємо зі снігурами: "Нафтогаз" висміяв російську пропаганду


Також зазначається, що протягом 2016 року «Нафтогаз України» неодноразово заявляв про свою готовність купувати природний газ у "Газпрому" на умовах, які застосовувалися до закупівель газу у цього постачальника в 2014 і 2015 роках, з підписанням відповідних доповнень до контракту.


При цьому в «Нафтогазі» зараз підкреслюють, що "Газпром" відмовився від підписання таких доповнень в 2016 році, не аргументуючи свою відмову, що дає додаткові підстави стверджувати про необґрунтованість вимог російської компанії.


Відзначимо, "Газпром" 17 січня 2017 року повідомив, що компанія виставила "Нафтогазу" за 2016 рахунок на суму 5,3 млрд доларів за недобір газу в II-IV кварталах, згідно з умовою "бери-або-плати".


У першому кварталі 2016 року умова "бери-або-плати" не застосовувалася для "Нафтогазу України" відповідно до тристороннього "зимового пакету".


Остаточне рішення Арбітражного інституту торговельної палати в Стокгольмі (Стокгольмського арбітражу) щодо газової суперечки очікується до кінця 2017 року.


Як повідомляв ONLINE.UA,

на початку січня в "Нафтогазі" заявляли, що найближчим часом можна очікувати провокацій і необґрунтованих звинувачень по відношенню до України від російського "Газпрому"

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?