Обама розповів, як намагався поліпшити відносини з Путіним, і чому не вийшло
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама розповів, як намагався поліпшити відносини з Путіним, і чому не вийшло

Обама розповів, як намагався поліпшити відносини з Путіним, і чому не вийшло

Президент США Барак Обама на своїй прощальній прес-конференції розповів, що намагався поліпшити відносини з президентом Росії Володимиром Путіним, допомагаючи поліпшити становище в економіці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Білого дому.
"З початку свого перебування на посту президента я намагався працювати з президентом і урядом Росії, намагався допомогти їм поліпшити економічне становище. Коли Путін повернувся на посаду президента, почалася ескалація антиамериканської риторики", - розповів Обама.


Читайте також: Путін здобув велику перемогу, але не виграв: важлива стаття з США про війну з Росією

Також він підкреслив, що росіянам почали показувати: "все, що робить Америка — погано для Росії, на цьому будувався підхід, судячи з усього".
"Це стало ясно, коли Росія вирушила на Крим і забрала частину України. Незалежність і суверенітет України були відібрані силою. І це думка не лише наше, а всього міжнародного співтовариства. І Росія продовжує окупацію української території, і втручається в справи України. Я сказав росіянам: "Як тільки ви перестанете це робити, то санкції будуть зняті", - заявив президент США.
У той же час він запевнив, що з самого початку свого президентства прагнув поліпшити відносини з Росією, зокрема, у сфері ядерної безпеки та нерозповсюдження ядерної зброї.
Однак, за словами Обами, Кремль вибрав шлях агресивної політики, анексувавши Крим і продовжуючи і сьогодні підтримувати проросійських сепаратистів на Донбасі.


Читайте також: Трампа чекають серйозні неприємності через Путіна, а Україні буде дуже складно — екс-посол в США

При цьому він заявив, що сподівається на майбутню дружбу Києва і Москви.


"Як я говорив раніше, я розраховую, що Росія і Україна будуть мати міцні стосунки, вони історично пов'язані разом соціально і культурно, але Україна – це незалежна країна", — підкреслив Обама.


Крім того, він висловив переконання в тому, що інтереси Америки відповідають інтересам усього світу і відповідають тому, "щоб у нас були конструктивні відносини з Росією".


Як повідомляв ONLINE.UA, 14 січня  Барак Обама продовжив санкції проти Росії до 2018 року через її агресію проти України і окупацію Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?