Росія домоглася арешту бійця АТО в Україні: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Росія домоглася арешту бійця АТО в Україні: з'явилося відео

Росія домоглася арешту бійця АТО в Україні: з'явилося відео

У Києві за запитом Росії був заарештований воїн-доброволець з Грузії, який воював в зоні АТО на Донбасі, а раніше був учасником російсько-грузинської війни 2008 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook адвоката Ксенії Проконової.
Гія Церцвадзе був заарештований Солом'янським райсудом Києва на 40 діб, а підставою став запит з Росії, яка підозрює бійця у вбивстві на своїй території і вимагає його видачі.
Адвокат заявила, що стосовно її підзахисного ведеться політичне переслідування з боку Росії, яка сфабрикувала версію про вбивство і додала.

Читайте також: Янукович видав нову порцію "одкровень" про розстріл Майдану

"Ми, природно, будемо оскаржувати це рішення. За ці 40 днів повинна пройти екстрадиційна перевірка, наші органи повинні провести перевірку всіх обставин, які заважають його видачі, наше завдання - показати, що такі обставини є", - заявила Проконова.


Доброволець був затриманий 15 січня в аеропорту "Київ", оскільки він був у міжнародному розшуку Інтерполу за запитом Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Інтерпол відмовився оголошувати в міжнародний розшук начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, як того вимагала Росія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?