Стало відомо, про що говорили на "українському сніданку" Пінчука в Давосі: з'явилися фото
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, про що говорили на "українському сніданку" Пінчука в Давосі: з'явилися фото

Стало відомо, про що говорили на "українському сніданку" Пінчука в Давосі: з'явилися фото
Джерело:  Hromadske

У рамках Всесвітнього економічного саміту в Давосі відбувся "український сніданок", організований олігархом Віктором Пінчуком, на якому обговорювалося "майбутнє України в мінливому світі".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське.
У заході, крім самого Пінчука, взяли участь мер Києва Віталій Кличко, а також народний депутат Сергій Лещенко.
Також в обговоренні брали участь екс-прем'єр Великобританії Девід Кемерон і екс-глава Пентагону Роберт Гейтс.
Читайте також: Укра їнський олігарх спробував виправдатися за скандальний заклик: в мережі скепсис
Модератором акції став американський політичний аналітик Фарід Захарія.
Під час заходу обговорювалися відносини новообраного президента США Дональда Трампа з Росією і можливість його домовленостей з президентом РФ Володимиром Путіним.
Багато учасників висловили думку, що спроби "посидіти і поговорити з Путіним" - дурниця.
Також учасники акції висловили думку, що не можна розміняти України на Сирію, і що оточення Трампа все ж зможе його зупинити у тому випадку, якщо він почне кардинально міняти свою політику щодо Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у впливовому американському журналі The Wall Street Journal була опублікована стаття Віктора Пінчука, в якій він запропонував владі та громадянам України погодитися на ряд "болючих компромісів" заради завершення конфлікту з Росією.
Так він запропонував Україні виключити зі своїх цілей членство в Євросоюзі і відмовитися від наміру вступити в НАТО, провести місцеві вибори на окупованих територіях Донбасу до повного повернення контролю над ними, щоб "продемонструвати свою прихильність мирному об'єднанню".
Пінчук також пропонував не прив'язувати питання окупованого Донбасу до деокупації Криму, а також погодитися на поступове зняття санкцій з Росії.
Пізніше стало відомо, що президент України Петро Порошенко відмовився від участі в "українському сніданку" під час саміту в Давосі.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?