В Україні вільно пропагують "російське небо над Києвом": з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні вільно пропагують "російське небо над Києвом": з'явилося відео

В Україні вільно пропагують "російське небо над Києвом": з'явилося відео
Джерело:  online.ua

У виданнях Української православної церкви Московського патріархату пропагують так званий "русскій мір" і "російське небо над Києвом".
Про це у своєму відеоблозі на ONLINE.UA сказав капелан, священик УГКЦ Микола Мединський.
Він розповів про "Акафістник", видання Української православної церкви Московського патріархату, видане з благословення Високопреосвященнішого Филипа, митрополита Полтавського і Миргородського.
"Начебто, на перший погляд, книга, де повинні міститися пісні святим, де повинні висвітлюватися духовність, любов до Бога і любов до ближнього. Коли ми звертаємося до змісту - так воно і є. У запропонованій збірці зібрані акафісти Пресвятої Богородиці і святих угодників з проханням про різні духовні і життєві потреби", - зазначив Мединський.

Читайте також: В Московському патріархаті називають Київ російським містом і освячують церкви після бійців АТО
За словами капелана, в "Акафістнику" пропаганда так званого "русского міра" помітна вже з перших сторінок.
"Але які духовні і життєві потреби тут висвітлюються насправді? На це і подивимося. Дуже цікавий акафіст в цій книзі до Святої рівноапостольної великої княгині Ользі. Перш за все, на початку акафісту княгиня Ольга називається "первоізбранная від російського роду". Ось, в першому кондаку. Яке відношення має київська княгиня Ольга до російського роду - це дуже велика таємниця. Далі ми знаходимо? Це пропаганда "русского міра" чи це слово про Царство Боже?" - каже священик.
"Радуйся, російського неба рання зоря, що над Києвом засяяла". Насправді, над Києвом пропагується російське небо. Щось дуже воно все далеко від духовності...", - додав він, зачитавши уривок з книги.



Більше  читайте в блозі Миколи Мединського на ONLINE.UA: "Русский мир": в Украине спокойно молятся за захват земель Россией.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?