В Україні спокійно проповідують "русскій мір" і називають Київ російським містом: з'явилися фото і відео
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні спокійно проповідують "русскій мір" і називають Київ російським містом: з'явилися фото і відео

В Україні спокійно проповідують "русскій мір" і називають Київ російським містом: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

Українська православна церква Московського патріархату в своїх богослужбових книгах пропагує так званий "русскій мір", називаючи Росію своєю державою, а Київ - російським містом.
Про це у своєму відеоблозі на ONLINE.UA сказав капелан, священик УГКЦ Микола Мединський.
Капелан навів як приклад "Акафістник", виданий в 2013 році і затверджений Синодальним відділом релігійної освіти, катехізації та місіонерства Української православної церкви Московського патріархату, в якому явно простежується пропаганда так званого "русского міра".
"Дуже цікавий акафіст в цій книзі до Святої рівноапостольної великої княгині Ольги. Перш за все, на початку акафісту княгиня Ольга називається "первоізбранною від російського роду". Ось, в першому кондаку. Яке відношення має київська княгиня Ольга до російського роду - це дуже велика таємниця. Далі що ми знаходимо? Це пропаганда "русского міра" чи це слово про Царство Боже?" - зазначив він.
Мединський процитував один рядок з книги, в якій УПЦ МП називає своєю державою Росію.
"Радуйся, страни нашія, російський духовний скарб". Так звана Українська православна церква називає своєю державою не Україну, а Росію. Знову ж - пряма пропаганда в храмах Московського патріархату "русского міра", - сказав священик.

Читайте також: В Україні вільно пропагують "російське небо над Києвом": з'явилося відео
"Далі: що ми можемо тут побачити цікавого?" Йому ж сьогодні вся Росія єдиними устами воспіває". Знову проводиться асоціація себе з Росією. Тобто, всі парафіяни Московської церкви, які беруть участь в богослужінні за допомогою ось такої літератури, фактично, навіть на рівні підсвідомості, вже зомбуються ідеєю "русского міра", - додає капелан.
Він зазначив, що Московський патріархат зарахував київську княгиню Ольгу до лику російських святих.
"Знову ж таки, "радій, перша від землі російської лику святих прічтенная". Княгиня Ольга називається першою святою, до лику святих російських зарахована. Яке відношення має княгиня Ольга до Росії і до лику святих російських - таємниця для нас з вами. Але. Коли ми продовжуємо читати цей акафіст, далі знаходимо щось таке, що можна назвати, в принципі, запаленням здорового глузду: "Радуйся, всея Российская держави заступнице и покровительнице. Радуйся, яко изволением Божиим, державу Российская ныне от моря до моря распространися", - цитує "Акафістник" священослужитель.
"І що ми бачимо в фіналі? У кінцевій молитві акафісту знову княгиня Ольга називається княгинею російською. "О, Свята рівноапостольна велика княгиня Ольга, первоугодніце російська". Та й в цілому. Протягом невеликого акафісту ми знаходимо згадку 38 разів слова "Росія", чотири рази - "Київ", чотири рази - "Русь", ну і, відповідно, жодного разу - "Україна". Тому виникає саме по собі питання: що ми можемо очікувати від церкви, яка несе ідеологію імперії загарбника?" - додає Мединський.



Більше  читайте в блозі Миколи Мединського на ONLINE.UA: "Русский мир": в Украине спокойно молятся за захват земель Россией.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?