Америка перш за все: з'явилися повний текст і відео промови Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Америка перш за все: з'явилися повний текст і відео промови Трампа

Америка перш за все: з'явилися повний текст і відео промови Трампа
Джерело:  online.ua

Опублікований повний текст промови 45-го президента США Дональда Трампа, яку він виголосив під час інавгурації у Вашингтоні 20 січня.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 112-Україна ».


Наводимо текст промови Трампа повністю.


«Верховний суддя Робертс, президент Картер, президент Клінтон, президент Буш, президент Обама, дорогі співвітчизники і люди всього світу, дякую вам.


Подробиці і онлайн-трансляцію інавгурації Дональда Трампа читайте на ONLINE.UA.


Ми - громадяни Америки. Зараз ми об'єдналися і зробили роботу по відновленню країни і відновленню її сили для всіх людей. Разом ми будемо визначати курс Америки і курс світу на багато-багато років. Ми будемо стикатися з викликами і з тяготами, але ми все зробимо. Кожні 4 роки ми збираємося тут, на цих сходах, для того, щоб мирно передати владу. І ми вдячні президенту Обамі і першої леді Мішель Обамі за їх допомогу в процесі переходу. Вони були прекрасні. Дякуємо.


Сьогоднішня церемонія має особливе значення, тому що сьогодні ми не просто передаємо владу від однієї адміністрації інший або від однієї партії іншій, але ми передаємо владу з Вашингтона, округу Колумбія, і повертаємо її вам, народу.


Дуже довго невелика група в столиці насолоджувалася всіма бонусами, а люди платили за це ціну. Вашингтон розквітав, але не ділився з народом своїми багатствами. Процвітали політики, але робочі місця скорочувалися і заводи закривалися. Вищі класи захищали себе, а не громадян нашої країни. І їх перемоги не були вашими перемогами, їх тріумфи не були вашими. І поки вони святкували тут, в столиці, вам мало що було святкувати, всім сім'ям, які страждали за цією країною. Все це зміниться з цього дня. Саме тут. Бо цей момент - ваш момент. Він належить вам. Він належить всім, хто прийшов сюди, і всім, хто дивиться нас по всій Америці. Це ваш день. Це ваше свято. І ці США - ваша країна.


Читайте також:  В оточенні Трампа розповіли, навіщо він лякає Європу і хвалить Путіна - Bloomberg


Має сенс не те, яка партія контролює уряд, а то, що народ контролює уряд. 20 січня 2017 року увійде в історію як день, коли люди стали володарями цієї країни знову. Забуті жінки і чоловіки нашої країни не будуть більше забутими. Всі зараз чують вас. Ви приїхали сюди у великій кількість, щоб стати частиною історичного руху. Цього світ ніколи не бачив раніше. У центрі цього руху - ключове переконання, що народ існує для того, щоб служити собі.


Американцям потрібні хороші школи, безпечні райони і хороші робочі місця для себе. Це справедливо, це розумно. Це вимоги праведних людей. Але для багатьох наших співвітчизників реальність відрізняється. Є бідність. Заводи проржавіли, і вони нагадують нам могильні камені. Освітня система не надає освіти нашій молоді, не надає їм знань. Злочинність, банди і наркотики забрали багато життів і пограбували нашу країну. Ця американська різанина припиниться прямо тут і прямо зараз. Ми - єдиний народ. І їх біль - це наш біль, їх мрії - це наші мрії, їх успіхи стануть нашими успіхами. У нас спільне серце, спільний дім і спільне майбутнє.


Присяга, яку я прийняв сьогодні - це присяга вірності всім американцям.


Багато десятиліть ми давали гроші іноземній промисловості, а не американцям, субсидії іншим країнам, дозволивши впасти нашим військовим силам. Ми захищали кордони інших країн і не захищали свій власний кордон. Ми витратили трильйони доларів за кордон в той час, коли інфраструктура Америки розпадається на частини. Ми збагатили інші країни, проте багатство, сила і впевненість нашої країни розсипалися і зникли за горизонтом. Один за іншим закривалися заводи.


Вони навіть не подумали про мільйони американських робочих, що залишилися без роботи. Багатство нашого середнього класу зникло, а потім було розподілено по всьому світу. Але це в минулому. А зараз ми очікуємо і дивимося тільки в майбутнє.


Сьогодні ми зібралися тут і хочемо, щоб нас почули в кожному місті, в кожній іноземній столиці та в усіх коридорах влади. З цього самого дня буде нова стратегія, що буде керувати нашою країною. З цього дня Америка буде перш за все. Америка перш за все. Кожне рішення, про торгівлю, про податки, про імміграцію, про іноземні справи, буде зроблено на користь американських робітників і американських сімей.


Ми повинні захищати наші кордони від інших країн, які викрадають наші компанії і знищують наші робочі місця. Захист призведе до великого процвітання і великої сили. Я буду боротися за вас кожним м'язом свого тіла і ніколи не підведу вас. Америка знову почне перемагати. Безпрецедентно перемагати. Ми повернемо кількість робочих місць, повернемо наші кордони, повернемо наше багатство і повернемо наші мрії.


Ми побудуємо нові дороги і шосе, мости і аеропорти, тунелі і залізницю по всій нашій чудовій країні. Ми повернемо наших людей на дорогу і відновимо країну американськими трудовими ресурсами, американськими руками. Ми будемо виконувати два простих правила: купуй американське і наймай на роботу американців.


Ми хочемо встановити хороші відносини з іншими країнами світу. Але так ми робимо, розуміючи, що право кожної нації - піклуватися, насамперед, про власний інтерес. Ми не хочемо нав'язувати наш спосіб життя нікому, але нехай він сяє як приклад. Ми будемо сяяти. І кожен зможе брати з нас приклад.


Ми посилимо всі альянси і створимо нові альянси. Ми об'єднаємо цивілізований світ проти радикальних ісламських терористів. Ми їх знищимо, повністю зітремо з лиця землі. В основі нашої політики - повна вірність США. Коли відкриваєш душу патріотизму, не залишається місця упередженням.


Як говорить нам Біблія, як це добре і приємно, коли божий народ живе разом в єдності. Ми чесно повинні говорити про свої думки, сперечатися, але завжди залишатися об'єднаними. Якщо США будуть об'єднаними, Америку зупинити не можна.


Не варто боятися. Ми захищені, і нас завжди будуть захищати великі жінки і чоловіки, наші військові і наші поліцейські, правоохоронні органи. Але, перш за все, нас буде захищати Бог.


Читайте також: " Нехай Трамп вирішує": українські депутати кинули працювати, а Савченко піде в атаку


Нарешті, ми думаємо і мріємо дуже серйозно. Ми розуміємо, що в Америці народ живий, тільки якщо він хоче більшого. Ми не будемо миритися з політиками, які постійно говорять і нічого не роблять, постійно скаржаться і не ворухнуть пальцем. Часи порожніх розмов завершилися. Зараз час діяти. Не дозволяйте нікому говорити вам, що це неможливо, адже у нас є душа. Ми не здамося, і наша країна буде процвітати знову. Ми бачимо народження нового тисячоліття. Ми хочемо звільнити землю від хвороб і направляємо промисловість і технології майбутнього. Виникне нова національна гордість, і вона залікує наші відмінності.


Пам'ятаємо, що ніколи не забудуть наші солдати. Неважливо, який у нас колір шкіри, чорний або білий, в наших жилах тече однакова червона кров патріотів. Ми всі маємо ті ж свободи і ми поважаємо той найбільший прапор Америки. І коли народжується дитина, в Детройті або в Небрасці, вони дивляться на одні й ті ж зірки в небі, вони мріють про одне й те ж.


І в них вирує життя одного і того ж Всевишнього творця. Звертаюся до всіх американців у великих і малих містах, в гірській місцевості, від океану до океану: слухайте, ви ніколи не будете забуті. Ваш голос, ваші надії і ваші мрії будуть визначати наш американський курс. І ваші мужність і любов завжди будуть вказувати нам шлях.


Разом ми повернемо Америці силу, повернемо Америці багатство, повернемо Америці гордість, повернемо Америці безпеку. І так разом ми повернемо Америці велич. Дякуємо. Нехай Бог благословить Америку. Дональд Трамп».



Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі активно обговорюють інавгурацію президента США Дональда Трампа, яка проходить 20 січня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?