Українців відкрито привчають любити російських загарбників: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Українців відкрито привчають любити російських загарбників: з'явилися фото і відео

Українців відкрито привчають любити російських загарбників: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

Священик Української греко-католицької церкви, капелан Микола Мединський розповів, як в Московському патріархаті закликають прихожан любити Росію і пропагують російську агресію.


Про це Мединський  розповів у своєму блозі на ONLINE.UA.


«У мене в руках - "Акафістник ". Видання Української православної церкви Московського патріархату. Видано "Акафістнік" з благословення Високопреосвященнішого Филипа, митрополита Полтавського і Миргородського», - сказав капелан.


"Акафістник" затверджений Синодальним відділом релігійної освіти, катехізації та місіонерства Української православної церкви (Московського патріархату - ONLINE.UA). Виданий він у 2013 році», - продовжив Мединський.


«Дуже цікавий акафіст в цій книзі до Святої рівноапостольної великої княгині Ольги. Перш за все, на початку акафісту княгиня Ольга називається "першовибраною від російського роду". Ось, в першому кондаку... Яке відношення має київська княгиня Ольга до російського роду - це дуже велика таємниця. Далі що ми знаходимо? Це пропаганда "руського миру", або це слово про Царство Боже?», - продовжив Мединський.


Читайте також:  У Московському патріархаті називають Київ російським містом і освячують церкви після бійців АТО


"Радуйся, російського неба рання зоря, що над Києвом засяяла". Насправді, над Києвом пропагується російське небо. Щось дуже воно все далеко від духовності...», - вважає капелан.


«Йдемо далі: "Радуйся, країни нашої, російський духовний скарб". Так звана Українська православна церква називає своєю державою не Україну, а Росію. Знову ж - пряма пропаганда в храмах Московського патріархату "руського миру", - продовжує Мединський.


«Далі: що ми можемо тут побачити цікавого? "Йому ж сьогодні вся Росія єдиними устами оспівує". Знову проводиться асоціація з Росією. Тобто, всі парафіяни Московської церкви, які беруть участь в богослужінні за допомогою ось такої літератури, фактично, навіть на рівні підсвідомості, вже зомбуються ідеєю "руського миру», - впевнений капелан.


«Коли ми продовжуємо читати цей акафіст, далі знаходимо щось таке, що можна назвати, в принципі, запаленням здорового глузду: "Радуйся, всієї Російської держави заступниця і покровительниця. Радуйся, бо волею Божою, держава Російська нині від моря до моря поширена", - продовжує цитувати Мединський.


За його словами, «знищення десятків, а може і сотень дрібних народів, захоплення чужих земель, пролиття річок крові тих, хто намагався протистояти сатанинській агресії Московської імперії, Московська церква називає "волею Божою".




Більше  читайте в блозі на ONLINE.UA: "Руський мир": в Україні спокійно моляться за захоплення земель Росією





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?