У Путіна знову зайнялися російською мовою в Україні: в мережі пожартували
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна знову зайнялися російською мовою в Україні: в мережі пожартували

У Путіна знову зайнялися російською мовою в Україні: в мережі пожартували

Перший заступник голови комітету Ради федерації Росії з оборони і безпеки Франц Клінцевич назвав "геноцидом російської мови" внесений до Верховної Ради законопроект "Про державну мову".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Lenta.ru.


Чиновник назвав проект закону "Про державну мову" законопроектом "про винятковість української мови", використовуючи російський штамп.
"Геноцид російської мови - так би я охарактеризував суть законопроекту про винятковість української мови, внесеного до Верховної Ради", - сказав Клінцевіч, додавши, що те, що авторами документа є більше 30 депутатів з різних фракцій "робить картину ще більш гнітючою".
Перший заступник голови комітету РФ вважає, що законопроект вплине на остаточну втрату Україною Донбасу.
"Як би там не було, націоналістичний чад - поганий порадник. Прийняття даного законопроекту - прямий шлях до остаточної втрати Україною Донбасу, де в переважній більшості проживає російськомовне населення", - зазначив він.
Читайте також: Бойовики ДНР не змогли відмовитися від української мови: з'явилися фото
У мережі прокоментували заяву путінського чиновника.







Нагадаємо, у Верховній Раді 19 січня було зареєстровано законопроект №5670 "Про мову". Його автори пропонують розширити сфери використання української мови - в державному і громадському житті, а також в ЗМІ і кінематографі. 20 січня законопроект надійшов на розгляд профільного комітету Ради.
За порушення закону нардепи пропонують штрафувати в розмірі від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 - 6800 грн), якщо мова про роботу офіційних органів і бюджетних організацій, від 200 до 300 (3400-5100 грн) мінімумів в сфері освіти, науки і культури, від 400 до 500 неоподатковуваних мінімумів (6800-8500 грн) для ЗМІ.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі з'явилися дотепні приклади правильного використання деяких слів, в яких українці найчастіше використовують кальку з російської мови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?