У Києві відкрили пам'ятну дошку попереднику Бандери в ОУН: з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві відкрили пам'ятну дошку попереднику Бандери в ОУН: з'явилися фото

У Києві відкрили пам'ятну дошку попереднику Бандери в ОУН: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

В Києві за адресою вулиця Січових Стрільців, 24, відкрили пам'ятну дошку Євгену Коновальцю - першому главі Організації українських націоналістів (з 1929 року), попереднику Степана Бандери.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook наукового співробітника Інституту національної пам'яті Павла Подобєда.


"Це сталося! Вітаю всіх! », - Написав Подобєд і опублікував відповідні фото.


Відзначимо, Євген Коновалець стояв біля витоків українського визвольного руху в 20 столітті 1920 - 1938 років.


Читайте також:  День народження Бандери відзначили по всій Україні: з'явилися фото і відео


У 1929 році він створив і керував ОУН. 23 травня 1938 року Коновалець був убитий Павлом Судоплатовим, співробітником НКВС-НКДБ СРСР (до 1934 р - ОГПУ).


Після вбивства Коновальця в Римі в 1939 році відбувся II Великий Збір Українських Націоналістів. Головою організації було обрано близького соратника Євгена Коновальця Андрія Мельника, який представляв консервативне крило «старої гвардії» ОУН.


У 1940 році після виходу оточення Степана Бандера з ОУН утворилася Організація українських націоналістів революційна (ОУНР), яку очолив Бандера.


Як повідомляв ONLINE.UA,  на Донбасі, незважаючи на триваючу війну і загибель багатьох українців, підтвердилося пророцтво лідера українських націоналістів Степана Бандери, заявив в інтерв'ю священик Української греко-католицької церкви, капелан Микола Мединський.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?