Названі чотири головні виклики для українців на найближчі роки
Категорія
Політика
Дата публікації

Названі чотири головні виклики для українців на найближчі роки

Названі чотири головні виклики для українців на найближчі роки
Джерело:  online.ua

Політолог Георгій Чижов розповів, з якими чотирма головними викликами зіткнуться українці в найближчі три роки.
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"За ступенем важливості і небезпеки для країни я б розташував їх так. Перший: низький життєвий рівень, зубожіння людей, яке може звести нанівець будь-які реформи. Наприклад, піднімаючи до ринкового рівня тарифи на послуги ЖКГ, держава іншою рукою змушена виплачувати субсидії. І це обнуляє всю реформу. Хто буде займатися енергозбереженням, утепленням під'їзду чи будинку, коли в чотирьох з п'яти квартир отримують субсидії? Бідність українців - це головна проблема!", - сказав він.

Читайте також: Названо два варіанти того, як Путін поверне Донбас Україні
Друга проблема, за його словами, це корупція в широкому сенсі.
"Бізнес під тиском силових і правоохоронних органів. Важко уявити собі прихід інвестицій в країну, яка одночасно і воює, і краде", - зазначив політолог.
Третій виклик - російська загроза.
"Починаючи з продовження "торгових воєн", тиску на українську енергетику і закінчуючи безпосередньо військовою агресією в завуальованому або прямому вигляді", - сказав Чижов.
"Четвертий: загроза розчарування і втрати інтересу з боку Заходу, неготовність і далі підтримувати Україну в силу якихось власних інтересів або просто втоми від невдячного молодшого партнера", - додав він.
Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Кремль спробує позбутися Донбасу найближчим часом, є два варіанти - політолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?