У Росії може бути новий Путін, але смерть загрожує режиму в будь-який момент - відомий журналіст
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії може бути новий Путін, але смерть загрожує режиму в будь-який момент - відомий журналіст

У Росії може бути новий Путін, але смерть загрожує режиму в будь-який момент - відомий журналіст
Джерело:  online.ua

На зміну нинішньому президенту Росії може прийти новий Путін, але його імперському режиму загрожує поразка в будь-який момент.
Таку думку висловив відомий журналіст, заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу "ATR" Айдер Муждабаєв в інтерв'ю ONLINE.UA.
На питання, що має відбутися в Росії, щоб Леніна винесли з мавзолею, він відповів:
"Ви зрозумійте одну річ. Винести - це ще нічого не означає. Іноді винос одного вождя з мавзолею означає, що занесуть іншого. Ось кажуть, що, може, Путін піде, і все якось м'яко зміниться... Так новий Путін прийде!", - сказав журналіст.
За його словами, Путін - це наслідок, а не причина.
"Це в голові має зламатися! І поки ідея имперства, шовінізму, придушення інших не буде в кожній російській голові сприйматися як тупикова і програшна... Це як в Німеччині після війни: коли вони прочухалися, була проведена денацифікація. Навіть тепер від слова "патріотизм" в Німеччині люди здригаються, бо вони знають, що за цим слідує", - зазначив Муждабаєв.
Він вважає, що у росіян повинна відбутися переоцінка цінностей.
"Це повинно бути щеплення, це повинно бути морально боляче. Я не хочу ніякої війни, але система цінностей в головах повинна зазнати поразки. Вона повинна бути визнана помилковою кожною людиною, тоді не буде нового Путіна", - сказав журналіст.
Читайте також: У Пу тіна є ілюзія, яка його згубить, а Росії не уникнути війни - Айдер Муждабаєв
"А так, якщо Путін піде, може, стане легше, може - гірше... Люди все одно йтимуть за телевізором і аплодуватимуть новому Путіну, який що-небудь "приєднає". Ось ця ментальність повинна зазнати поразки. Вона повинна бути повністю дезавуйована в очах людей і визнана непристойною. Якщо людина заговорила про "велику Росію" - це все! Це просто людина, яку не треба слухати. Ось такою повинна стати Росія, без цього нічого не зміниться. Без цього будуть нові путіни, і ми будемо обертатися по цьому колу до нескінченності", - додав він.
Журналіст заявив, що режим Путіна може зазнати поразки в будь-який момент.
"Росія, звичайно, потужна країна в економічному і військовому сенсах, але всі вони пішли не в ту сторону. Санкції, все одно, будуть збільшуватися: хакерські атаки і дії російських спецслужб в Європі теж не сподобаються багатьом. Не знімуть ніякі санкції, і Росія не піде на компроміс, який влаштує Захід, тому що вони вважають себе сильними, здатними диктувати. Цей рейх стоятиме до своєї смерті, але ця смерть може настати в будь-який момент. Не прямо завтра, але ситуація в будь-який момент змінюється", - підкреслив він.



Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Українські війська обов'язково проведуть паради і в Донецьку, і в Криму - Айдер Муждабаєв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?