У Мін'юсті зробили різку заяву на адресу НАЗК
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мін'юсті зробили різку заяву на адресу НАЗК

У Мін'юсті зробили різку заяву на адресу НАЗК
Джерело:  news.liga.net

НАЗК фактично займається саботажем, ігноруючи зауваження Мін'юсту і затягуючи з розробкою документа, який визначає порядок проведення перевірки електронних декларацій чиновників.
Про це заявив глава Міністерства юстиції Павло Петренко в ефірі "5 каналу", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Лігу".
"Це взагалі виглядає на межі такого вже саботажу. Напевно, НАЗК - це єдиний орган, який не може знайти спільну мову з Міністерством юстиції. Щодня ми реєструємо десятки нормативних актів і більш серйозних, і даємо правову оцінку рішенням уряду і законопроектів, які потрапляють в парламент. чомусь з цим органом, який повинен займатися запобіганням корупції, склалася дуже дивна ситуація", - сказав Петренко.

Читайте також: М ін'юст запустив онлайн-трансляцію конкурсу на важливу посаду
Міністр вважає, що згаданий документ, в якому йдеться про порядок перевірки електронних декларацій, повинні були написати набагато раніше. Однак, за словами Петренка, він створювався за кілька днів до Нового року, а до його розробки Мін'юст не був допущений.
"Коли ми пропонували їм, щоб Мін'юст включився в цей процес, щоб швидко зробити якісний документ, - чомусь тоді НАЗК не пішов нам назустріч, а розробив один варіант документа", - зазначив Петренко, додавши, що не може поставити свій підпис під "нелегітимним документом, який взагалі поставить під загрозу всю роботу по боротьбі з корупцією".
Як повідомляв ONLINE.UA, в Міністерстві юстиції заявили, що під час засідання Конституційного Суду України домагатимуться визнання конституційними всіх норм, які записані в нині діючому законі "Про запобігання корупції", в тому числі і про діяльність системи електронного декларування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?