Річниця обстрілу Маріуполя: в мережі розповіли показову історію
Категорія
Культура
Дата публікації

Річниця обстрілу Маріуполя: в мережі розповіли показову історію

Річниця обстрілу Маріуполя: в мережі розповіли показову історію

Український волонтер і блогер, уродженець Маріуполя Ярослав Матюшин розповів повчальну історію, яку присвятив річниці обстрілу свого рідного міста російськими "Градами".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
Нагадаємо, в результаті обстрілу бойовиками житлового мікрорайону "Східний" в Маріуполі 24 січня 2015 року загинули 29 мирних жителів, ще 93 людини отримали поранення.
"Влітку 2015 року я працював в масштабному проекті разом з канадськими волонтерами. Канадські благодійні організації виділили нехилий бюджет, закупили дорогу протиосколкову плівку компанії 3M і приїхали до Маріуполя", - написав Матюшин.

Читайте також: Москва привласнила київську святу і влаштувала пропаганду в Україні: з'явилися фото і відео
За його словами, плівка була призначена для захисту соціальних об'єктів: пологового будинку, дитячих садків, дитячої поліклініки на "Східному" і тому подібних.
"Коли ми їхали по "Східному" вперше, наші канадські друзі звернули увагу на церкву. Адже церква - це теж місце скупчення людей, особливо по вихідних", - додав він.
За словами Матюшина, він разом з канадцями підійшов до священика цієї церкви, щоб запропонувати йому "зафігачити супердорогою плівкою церковні вікна".
"Московський поп виправдав мої очікування. Пожувавши губами, він запитав: А замість всього цього вони можуть мені просто грошей дати, на розпис храму? Ні, звичайно ж! Тоді мені цього нічого не треба! До побачення", - повідав волонтер.
За його словами, від таких слів канадці "були злегка о ***** і від такого підходу до питання захисту пастви".


Коментатори цій історії підтримали волонтера



Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ONLINE.UA відомий український художник назвав Російську православну церкву комерційною організацією, яка служить дияволу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?