Україні порадили готуватися збивати російські літаки
Категорія
Події
Дата публікації

Україні порадили готуватися збивати російські літаки

Україні порадили готуватися збивати російські літаки
Джерело:  online.ua

Волонтер Віталій Дейнега вважає, що Україні необхідно розвивати засоби протиповітряної оборони, щоб мати перевагу в небі в разі широкомасштабної війни з Росією.
Таку думку Дейнега висловив в інтерв'ю ONLINE.UA.
На думку волонтера, рано чи пізно між Україною і Росією розгорнеться широкомасштабна війна.
«Рано чи пізно цей день повинен настати, і Росія, все одно, не буде занадто рада цьому кроку. Але вона може ослабнути і вже не піде в контрнаступ. Це перше. А друге - вона буде бачити, що ми до цього кроку готуємося, і може захотіти нас зупинити на більш ранній стадії», - вважає Дейнега.

Читайте також: "Укроборонпром" створив Янукович, щоб тирити гроші, при Порошенкові підхід не змінився - волонтер Віталій Дейнега
«Тут ситуація - дуже вибухова. І вона може розвиватися по великій кількості сценаріїв насправді. Ми однозначно повинні готуватися до повномасштабної війни з Росією», - продовжив волонтер.
«І це буде зменшувати ймовірність того, що вона взагалі буде. Якщо у нас буде достатньо потужне ППО, то у них буде куди менша мотивація запускати сюди літаки, які багато коштують, ризикувати життями пілотів, підготувати яких - теж недешеве задоволення», - вважає волонтер.
«Одна справа - в Алеппо. Я дивився Кисельова, так ось, за його даними, 100% перебільшеними, в Алеппо було терористичне військове угруповання розміром десь з одну піхотну бригаду. А техніки у них було значно менше, ніж у бригади - якщо зібрати всю техніку разом, то десь на танкову роту», - розповів Дейнега.
«І росіяни утюжили всією своєю ср * ною авіацією 5 тисяч бойовиків. Зрозуміло, що це був міський бій, значно складніше штука, ніж ці всі поля і ліси, які ми маємо на Донбасі. Але вони туди підтягнули весь свій арсенал повітряно-космічних сил - і з такою натугою, разом з Асадом і його армією, змогли якось мало-помалу віджати Алеппо», - продовжує волонтер.
За його словами, росіяни не такі вже сильні, і їх не варто сильно боятися.
«Просто потрібно готуватися. Готуватися збивати їх літаки, готуватися до партизанських дій, до того, щоб ми могли працювати у них в тилу, в лісах маленькими групками, що не координуються між собою», - вважає Дейнега.
«У разі війни нас врятують Сили спецоперацій, якщо вони на той момент стануть, нарешті, боєздатними. Тому що зараз вони недостатньо сильні, щоб надавати достатній опір», - продовжує волонтер.
При цьому, за його словами, вкрай важливими є засоби протиповітряної оборони.
«Це, взагалі, надважливо. Оскільки, якщо ми програємо повітря, то землю потім ми програємо вже досить швидко. Маю на увазі землю з технікою, з артилерією. Тоді нам залишаться тільки автомати, ліси і підвали», - вважає Дейнега.
«А з тим рівнем ППО, який ми маємо зараз, повітря ми програємо швидко», - додав волонтер.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Якщо Порошенко оголосить війну Росії, Путін йому аплодуватиме - волонтер Віталій Дейнега

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?