Антисемітський скандал з депутатом Путіна: винуватець не заспокоюється
Категорія
Світ
Дата публікації

Антисемітський скандал з депутатом Путіна: винуватець не заспокоюється

Антисемітський скандал з депутатом Путіна: винуватець не заспокоюється
Джерело:  interfax-religion.ru

Віце-спікер Держдуми Петро Толстой, який раніше оскандалився антисемітськими заявами

, звинуватив в антисемітизмі журналістів, які розголосили його слова про нащадків людей, що "вискочили з-за межі осідлості".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".


"Мені здається, що якраз ці заголовки, які вийшли на "Ехо Москви" і в "Независимой газете", - це якраз і є антисемітизм. Я, чесно кажучи, сильно був здивований. Люди з якоюсь потривоженою специфікою, вони чомусь це прийняли на адресу національностей, нічого такого я не мав на увазі", - заявив Толстой.


Щось подібне він написав і на своїй сторінці в соцмережі: "Сильно здивований реакцією на мою оцінку правомірності передачі Ісаакіївського собору Російській Православній Церкві. Тільки люди з хворою уявою і які не знають історії своєї країни можуть угледіти в моїх словах "ознаки антисемітизму".


Читайте також

:

В

Росії депутати побилися через храм: з'явилося відео


Нагадаємо, Толстой заявив: "Спостерігаючи за протестами навколо передачі Ісаакія, не можу не помітити дивовижний парадокс: люди, які є онуками і правнуками тих, хто руйнував наші храми, вискочивши з-за межі осідлості з наганом в 17-му році, сьогодні їх внуки і правнуки, працюючи в різних інших дуже шанованих місцях - на радіостанціях, в законодавчих зборах, продовжують справу своїх дідусів і прадідусів".


Словосполучення "смуга осідлості" разом зі згадуванням учасників революції 1917 року дозволяє трактувати слова Толстого як такі, що відносяться до російськихї євреїв. У зв'язку з цим

в Федерації єврейських громад Росії (ФЕОР) слова політика розцінили як антисемітизм.


У свою чергу спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що готовий зустрітися з керівництвом ФЕОР в зв'язку з заявами свого заступника.


Нагадаємо, раніше

в інтерв'ю ONLINE.UA відомий український художник Сергій Поярков назвав РПЦ комерційною організацією, яка служить дияволу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?