У Росії пояснили, чому Обама посварився з Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії пояснили, чому Обама посварився з Путіним

У Росії пояснили, чому Обама посварився з Путіним
Джерело:  online.ua

Причиною загострення російсько-американських відносин в кінці президентства  Барака Обами  в США стали особисті фактори.


Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.


Політолог нагадав, як в ході G-8 в 2013 році Обама порівняв президента Росії Володимира Путіна з "другорічником на задній парті".


"Дійсно, Путін там поводився по-хамськи. Але це його традиційна модель поведінки з усіма західними колегами. Обама ж сприйняв його поведінку не просто як хамство, а як расистський випад. Після цього пішли особистісні характеристики - про регіональну державу, яка нічого не виробляє, і так далі. Це загострило відносини з путінською РФ, але, в цілому, зовнішньополітична установка Обами була лівацькою: Америка винна перед пригнобленими народами, США потрібно йти зі світової політики", - підкреслив він.


Читайте також: Прощальні санкції Обами можуть сильно відгукнутися росіянам


"І тепер вже Трамп, на цей раз з правих позицій, хоча він, скоріше, напористий бізнесмен, а не прихильник правих ідей, теж говорить про відхід США з світової політики. Але не тому що США дуже погані, а тому що вони, навпаки, дуже гарні, а світ занадто поганий. Тому не треба американцям думати про союзників, потрібно, в першу чергу, дбати про свої економічні інтереси. Під іншим соусом він хоче продовжити і поглибити небезпечну лінію відходу США зі світової політики", - додав Піонтковський.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Карикатурний Трамп продовжить справу Обами, а Росії варто задуматися, чи виживе вона - Андрій Піонтковський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?