У Європі ухвалили важливу резолюцію щодо ув'язнених у Росії українців
Категорія
Політика
Дата публікації

У Європі ухвалили важливу резолюцію щодо ув'язнених у Росії українців

У Європі ухвалили важливу резолюцію щодо ув'язнених у Росії українців
Джерело:  online.ua

У Парламентській асамблеї Ради Європи ухвалили резолюцію "Нападки на журналістів і свободи ЗМІ в Європі".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook першого віце-спікера Верховної Ради України Ірини Геращенко.


Політик пояснила, що прийнята резолюція була підготовлена ​​депутатом, членом української делегації Володимиром Ар'євим і містить чіткі вимоги до Росії звільнити утримуваних в РФ українців: Олега Сенцова, Романа Сущенка, Миколу Семену.


Читайте також: У Путіна зробили прозорий натяк щодо в'язнів-українців


"Шкода, що до мене так і не дійшла черга під час дебатів, хоча я заздалегідь записувалася на них, тому що в своєму виступі планувала говорити саме про полонених Кремля і гібридну інформаційну війну, яку РФ веде і проти України, і проти європейської демократії. Важливо, що Європарламент, усвідомлюючи рівень загрози ЄС, прийняв резолюцію-протидію російській пропаганді", - написала Геращенко.


"З української делегації змогла виступити тільки Олена Сотник, яка підняла питання глобальних і загальних загроз в контексті інформаційної гібридної війни, звернула увагу на псевдожурналістські пропагандистські канали, зокрема, Russia Today, які спотворюють картину світу", - додала політик і оприлюднила кілька фото з засідання ПАРЄ.


Відзначимо, що режисер Олег Сенцов був засуджений в Росії до 20 років тюремного ув'язнення за нібито підривну діяльність на території включеного Криму. Журналіст Роман Сущенко був звинувачений в шпигунстві, а кримський журналіст з проукраїнською позицією Микола Семена, - в екстремізмі і закликах до порушення територіальної цілісності Росії за заяви про те, що Крим є Україною.


Як повідомляв ONLINE.UA,  глава Ради Європи Турбйорн Ягланд під час виступу в ПАРЄ не згадав агресію Росії проти України в числі ключових проблем європейських країн.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?