Скандал з бійцем АТО і Росією: у Луценка спробували пояснити
Категорія
Події
Дата публікації

Скандал з бійцем АТО і Росією: у Луценка спробували пояснити

Скандал з бійцем АТО і Росією: у Луценка спробували пояснити
Джерело:  online.ua

Заступник Генерального прокурора України Євген Єнін прокоментував для грузинського телебачення ситуацію із затриманим в Україні за запитом Росії бійцем АТО Гією Церцвадзе.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря Генерального прокурора України Юрія Луценка Лариси Сарган.
"Ми несемо відповідальність за екстрадиційну перевірку і прийняття відповідного рішення. Для України принципово важливо дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань. Якщо є якась обставина, що вказує на загрозу смерті або катувань (Г. Церцвадзе), згідно з міжнародною конвенцією, ми відмовимося від його передачі», - процитувала Сарган Єніна.
Читайте також: У Луценк а прокоментували скандал з бійцем АТО і Росією
«Як тільки будуть зібрані всі документи, всі компетентні органи передадуть свої висновки, ГПУ ухвалить остаточне рішення з урахуванням всіх аспектів, в т.ч. національних інтересів України. Ми працюємо і підтримуємо відносини з грузинськими правоохоронними органами", - продовжила Лариса Сарган цитату.
Відзначимо, в Києві на вимогу Росії був заарештований воїн-доброволець з Грузії, який воював в зоні АТО на
Донбасі, а раніше був учасником російсько-грузинської війни 2008 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, громадяни Грузії, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі, заявили про готовність залишити Україну в зв'язку з арештом Гії Церцвадзе, який за запитом Росії провели в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?