Глава Мін'юсту розповів, що заважає призначенню головного люстратора України: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Мін'юсту розповів, що заважає призначенню головного люстратора України: опубліковано відео

Глава Мін'юсту розповів, що заважає призначенню головного люстратора України: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Міністерство юстиції не змогло обрати главу департаменту з питань люстрації через відсутність гідних кандидатів на цей пост.
Як повідомляє ONLINE.UA, про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в ефірі телеканалу "112 Україна".
"Є кадровий голод, і на пост директора департаменту з питань люстрації вибирати компромісну фігуру, яка не має достатнього досвіду і професійної позиції, абсолютно неможливо", - підкреслив він.
Петренко закликав кваліфікованих юристів взяти участь у наступному конкурсі.
За словами глави Мін'юсту, "вибирати кращого з гірших не можна", оскільки така людина не впорається зі своїми обов'язками.

Читайте також: У Мін'юсті розповіли, які плоди приніс закон про люстрацію
Крім того, Петренко назвав "найпростіший спосіб для того, щоб не шукати нових фахівців".
"Якщо Тетяна Козаченко повернеться на цю посаду - то не потрібно буде проводити ніякий конкурс і департамент буде працювати повноцінно. Я звертаюся до Тетяни - можливо, у Тетяни змінилося рішення, і ми готові, щоб вона повернулася в колектив і працювала на цій посаді. Вона дійсно побудувала хорошу роботу департаменту", - сказав міністр.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Мін'юст оголосив список претендентів на пост глави департаменту люстрації. Однак міністерство не змогло вибрати з кандидатів нового главу департаменту і оголосило повторний конкурс.
Новий конкурс пройде з 1 по 3 березня 2017 року. У Мін'юсті заявили, що відбір буде проведено за принципом повної відкритості. Участь у конкурсному відборі можуть взяти всі, хто відповідатиме кваліфікаційним вимогам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?