Україна створила велику проблему окупантам в Криму: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

Україна створила велику проблему окупантам в Криму: з'явилися фото

Україна створила велику проблему окупантам в Криму: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

На півдні Херсонської області в селищі Чонгар на адміністративному кордоні з Кримом добудована телерадіовежа, яка в майбутньому почне українське мовлення на окупований Росією півострів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.
Як розповіла директор Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної державної адміністрації Ольга Савенко, "вишку побудували, але телевізійна вежа - це не тільки скелет металевий, який будується, а ще й інфраструктура для випромінювання радіочастот».
«Тому повністю готова вежа буде, коли на неї поставлять все необхідне обладнання. Тоді ми зможемо її включити і почути українське мовлення в Криму", - додала Савенко.

Читайте також: Черга на адмінкордоні з Кримом: з'явилися нові дані
За її словами, вежа найближчим часом функціонуватиме в повному обсязі.
"Дату і час включення сигналу повідомлять найближчим часом", - додала Савенко.
У той же час член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що з початку лютого сигнал українських радіостанцій почне поширюватися і на анексований Крим.
Нагадаємо, перший блок вежі в селищі Чонгар був закладений 2 грудня. Вона повинна відновити українське мовлення в частині окупованого Криму та прикордонних районах Херсонської області.
Як повідомляв ONLINE.UA, на початку січня в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення заявили, що жителі окупованих територій Донецької та Луганської областей зможуть тепер слухати українські радіопередачі на середніх хвилях.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?