Bellіngcat розвінчав популярний російський фейк про танки НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Bellіngcat розвінчав популярний російський фейк про танки НАТО

Bellіngcat розвінчав популярний російський фейк про танки НАТО
Джерело:  Bellingcat

У міжнародній групі розслідувань Bellіngcat розвінчали фейкові "новини" російських пропагандистів про танкової угруповання НАТО в Європі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Bellіngcat.
"4 січня маловідомий новинний сайт, чинний з окупованого Донецька, опублікував статтю, в якій стверджувалося, що США направляють в Європу 3600 танків в рамках підготовки НАТО до війни з Росією", — нагадали розслідувачі.
При цьому вони уточнили, що "в цій історії є частка правди: США дійсно зібралися посилити свої бронетанкові сили в Європі".


Читайте також: Танки США у Польщі: відео з бойовою технікою та солдатами вразило соцмережі

"Однак у статті тисячі інших машин (в тому числі сотні "Хаммви" і трейлерів) перетворилися на танки, і тим самим танкові сили США у Європі збільшилися в 20 разів", — йдеться в розслідуванні.
Після публікації донецького сайту новину широко поширилася в мережі.
"Протягом трьох днів її передрукував десяток сайтів в США, Канаді та Європі. Крім того, нею поділилися приблизно 40 000 разів. Стаття переводилася на англійську мову, цитувалася як достовірне джерело російським державним агентством РИА Новости і поширювалася по російськомовних сайтів", - додали в Bellіngcat.
У той же час, аналітики підкреслили, що "офіційним повідомленням командування американських військ в Європі, парк техніки 3-ї бронетанкової бригадної бойової групи входять 446 гусеничних машин, 907 колісних машин і 650 трейлерів (всього — 2003 машини різних типів)".
"Парк важкої бронетехніки бригади складається з 87 танків М1А1 "Абрамс", 18 самохідних артилерійських установок "Паладин" і 144 бойових машин піхоти "Бредлі", - додали розслідувачі.
При цьому в рамках стратегії Atlantic Resolve, що передбачає швидку доставку підкріплень в Європу, на зберігання на колишню військову базу в Эйгельсховене (Нідерланди) надійшло приблизно 1600 одиниць техніки, в число якої також входять танки, САУ та інші бойові і допоміжні машини.
Таким чином, сумарно парк техніки, пов'язаної з операцією Atlantic Resolve, що становить близько 3600 машин, з них 87 основних бойових танках (ОБТ), поставлених в Європу в складі 3-ї бригади.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилося відео з навчань американських танкістів та піхотинців, які були проведені ними на території Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?