Москаль запідозрив у написанні "плану Суркова" сепаратиста з Закарпаття
Категорія
Політика
Дата публікації

Москаль запідозрив у написанні "плану Суркова" сепаратиста з Закарпаття

Москаль запідозрив у написанні "плану Суркова" сепаратиста з Закарпаття
Джерело:  online.ua

Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль запідозрив у написанні знаменитого "плану Суркова" відомого сепаратиста, "главу" так званого "уряду республіки Підкарпатська Русь" Петра Гецка.
Про це Москаль розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
За словами чиновника, сепаратизму на Закарпатті немає і бути не може.
"Ніякої тут підтримки у них немає. Ніякого сепаратизму немає. Явно нашим українським ЗМІ трошки треба дивитися, звідки це приходить. Спочатку піти тут з людьми поговорити. Бо хто приїжджав із журналістів, то деякі вже приїжджали з установкою, що на Закарпатті сепаратизм є. А якщо ні, то його треба придумати. Вони вже навіть мали прізвища, з ким поговорити, і тому подібне. Тому ще раз конкретно заявляю: немає тут ніякого сепаратизму. І бути не може!" - сказав Москаль.
Що ж стосується "листів Суркова", то їх, на думку Москаля, писав сепаратист Гецко.
"Я взагалі ставив під сумнів справжність цих всіх "листів Суркова" (з нібито планами помічника Володимира Путіна Владислава Суркова по дестабілізації України. У документах згадувалося і Закарпаття - ONLINE.UA). Ну, а центральний апарат СБУ сказав, що це все - справжнє. Знаєте, все, що йде від Росії сьогодні, в зв'язку з військовими діями на сході, сприймається негативно. І наша тут думка, що все це писав такий собі Петро Гецко. Був тут у нас такий самопроголошений "прем'єр" "Підкарпатської Русі". Схоже на нього, що він все це писав. Хотів видати, який він тут великий і впливовий. Тому що це був датований, швидше за все, 2014 р. можливо, початком 2015 року", - висловив думку губернатор і уточнив, що Гецко в РФ і оголошений в розшук.

Читайте також: Р озгойдування Харкова і федералізація України: викладено нову пошту сірого кардинала Путіна
Відзначимо, що Петро Гецко народився в 1965 році в Ужгороді. У 1991 році закінчив факультет автоматики та електроніки МІФІ. Служив у десантних військах, працював муляром в будівельному управлінні Львова. У 2008 році на "конгресі" русинів обраний "прем'єром" "республіки Підкарпатська Русь". З 2008 року постійно в розшуку.
У той же час Москаль сумнівається в реальності "плану Суркова".
"Тому що там написані такі прізвища, які абсолютно до цього не мають ніякого відношення. Там багато чого не збігається. У тому числі, і в датах. Те, що повинно було пройти в 2014, там написано в 2015, 2016 - і нічого ж" , - сказав політик і наголосив, що цей документ є вкиданням з РФ, яка зацікавлена ​​в дестабілізації України.
Нагадаємо, в листопаді Служба безпеки України, проаналізувавши матеріали зі зламаної пошти "сірого кардинала" президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова, дійшла висновку, що вони збігаються з раніше вилученими у сепаратистів Закарпаття документами.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Геннадій Москаль: сепаратизму на Закарпатті немає, була пара ідіотів, але вже притихли

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?