За організатора хресного ходу на Київ взялася СБУ: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

За організатора хресного ходу на Київ взялася СБУ: з'явилися подробиці

За організатора хресного ходу на Київ взялася СБУ: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України провела обшук в будинку у рівненського священика Віктора Земляного, який організовував Хресну ходу за мир Української православної церкви Московського патріархату влітку 2016 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави юридичного відділу УПЦ протоієрея Олександра Бахова.
"Ну що, почалося? СБУ провела обшук в будинку священика Рівненської єпархії, завдяки якому, незважаючи на провокації і погрози, Всеукраїнська хресна хода змогла дійти з Почаєва до Києва. Я ще тоді подумав: "Йому цього не пробачать!". Також він відстояв і запобіг ряду захоплень храмів УПЦ в Рівненській області", - написав Бахов.
Читайте також: Хресна хода: чого домігся Московський патріархат, і що дізналися спецслужби Росії



Нагадаємо, Хресна хода УПЦ МП розпочалася 3 липня 2016 року через Святогірську лавру на Донеччині. Ще одна хода вирушила 9 липня 2016 року через Почаївську лавру в Тернопільській області. Обидві колони зустрілися в Києві.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в хресній ході на Київ, організованій УПЦ Московського патріархату, брали участь провокатори з ДНР, ЛНР і Придністров'я, заявив радник глави СБУ Юрій

Тандит

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?