Головний рабин України звернувся до Порошенка через скандальне нагородження
Категорія
Події
Дата публікації

Головний рабин України звернувся до Порошенка через скандальне нагородження

Головний рабин України звернувся до Порошенка через скандальне нагородження
Джерело:  online.ua

Головний рабин України і Києва Моше-Реувен Асман звернувся до президента України Петра Порошенка з проханням переглянути указ з приводу нагородження письменника Василя Квасновського, викритого в антисемітизмі, Орденом Свободи.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook «общинного центру Синагоги Бродського», де опубліковано відповідний документ.
Раніше ЗМІ повідомили, що Порошенко нагородив одним з вищих українських орденів країни - Орденом Свободи - поета і публіциста з Тернополя Василя Квасновського.
У той же час ЗМІ підкреслювали, що Квасновський, зокрема, є автором книги "Підступи близнюків - сіонізму і комунізму", при цьому в його роботах вбачали антисемітські погляди.

Читайте також: В іце-спікер путінської Думи вразив антисемітською заявою: опубліковано аудіо


Київський журналіст-історик

Вахтанг Кіпіані

написав 22 січня в своєму Facebook: «Кілька років тому, коли був заснований орден Свободи, говорили, що це буде нагорода, якою дійсно можна пишатися, якою нагороджуватимуть тільки гідних людей, які мають безперечні заслуги в Україні і світі.


Зараз нагороджено 53 людини - Сверстюка, Маккейна, Нємцова, Калинця, Гориня, Сороса, Хмару, патріарха Філарета. І ось сьогодні президент нагородив "суспільно-політичного діяча, Тернопільська область" Квасновського. Офігеваю. Перший раз чую це прізвище.


Одне з перших посилань видає таке. Вітаю Петра Порошенка, якого підставив якийсь бовдур. У контексті "Вальцмана" дуже ще й пікантно».



ЗМІ також наводять скріншот з сайту президента, де в контексті нагородження вказано прізвище Квасновського.



При цьому зараз Квасновський в списках нагороджених

на сайті президента

не значиться.


Як повідомляв ONLINE.UA,

віце-спікер Держдуми Петро Толстой, який раніше оскандалився антисемітськими заявами, звинуватив в антисемітизмі журналістів, які розголосили його слова про нащадків людей, що "вискочили з-за межі осідлості"

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?