Росія може розхитати тільки дві області на заході України - Москаль
Категорія
Події
Дата публікації

Росія може розхитати тільки дві області на заході України - Москаль

Росія може розхитати тільки дві області на заході України - Москаль
Джерело:  online.ua

Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль назвав дві області на заході України, які теоретично може розхитати Росія.
Про це Москаль розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Захід можна розхитати тільки з двох областей, теоретично. Це Закарпатська і Чернівецька області. Тому що сюди радянська влада прийшла вже аж в 1945 році», - сказав Москаль.
«Чернівецька область до того ж входила до складу двох імперій. Бессарабія - це з колишньої Російської імперії, а Буковина - з Австро-Угорської», - продовжив губернатор Закарпаття.
«Там навіть прізвища які: Власов, Смирнов, Павлов, Попов... Такі. І теж багатонаціональна область. Є ті, хто ідентифікує себе молдаванами, є ті, хто румунами», - розповів Москаль.
Читайте також: Годують ледарів, і більше нічого немає: Москаль різко розкритикував Кабмін
При цьому, за його словами, саме румунське населення на Закарпатті не є політизованим.
«І ось у нас якраз румунське населення не політизоване, не має ніяких партій і т.п. - Люди собі будують великі будинки, займаються роботою, більшість їздить на заробітки. Тобто тут у нас немає проблем. А в Чернівецькій області це все куди більш політизоване», - продовжив Москаль.
Відповідаючи на ремарку журналіста ONLINE.UA про те, що про сепаратизм в Чернівецькій області не говорить ніхто, в той час як про сепаратизм на Закарпатті пишуть багато ЗМІ, Москаль сказав: «Не знаю».
«Чомусь вони повірили, або так їх переконали в силі русинства, в тому, що воно - справжнє. А це - абсолютний нуль на сьогоднішній день», - сказав губернатор Закарпаття.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Геннадій Москаль: сепаратизму на Закарпатті немає, була пара ідіотів, але вже притихли

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?