Українка опинилася в кроці від найважливішої світової премії
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Українка опинилася в кроці від найважливішої світової премії

Українка опинилася в кроці від найважливішої світової премії
Джерело:  Вища освіта

Киянка  Марина В'язовська, яка вирішила завдання з області комбінаторної геометрії, вперше поставлене ще в 1611 році, отримала «Премію Салема 2016» і претендує на отримання медалі Філдса.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на портал  Вища освіта.
«Премія Салема» - це математична премія, яку щорічно присуджують молодому математику за видатні результати досліджень в сфері наукових інтересів Рафаеля Салема, перш за все в теорії рядів Фур'є. Ця премія є надзвичайно престижною для математиків.
Комісія присудила премію Марині В'язовській за її відкриття світового рівня - киянці вдалося ефективно розмістити сфери, які для наочності можна уявити собі як тенісні м'ячі, в 8-ми і 24-х вимірному просторі - так, щоб вільного місця залишилося менше всіх можливих варіантів.
Читайте також: Українка підірвала мережу грандіозним відкриттям в медицині: опубліковано відео
Користувачі соцмережі відзначили, що отримання "Премії Салема" - остання сходинка перед медаллю Філдса, яка вважається аналогом Нобелівської премії в математиці (Нобелівської премії в області математики немає).




Як повідомляв ONLINE.UA,  вчені говорять, що вони нарешті виявили гравітаційні хвилі - коливання в тканині простору-часу, отримані шляхом прискорення масивних тіл, відповідно до загальної теорії Альберта Ейнштейна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?