Переговори по Донбасу: з'явилася цікава деталь про українську делегацію, опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Переговори по Донбасу: з'явилася цікава деталь про українську делегацію, опубліковано відео

Переговори по Донбасу: з'явилася цікава деталь про українську делегацію, опубліковано відео

Представники України на переговорах Тристоронньої контактної групи по врегулюванню на Донбасі літають у Мінськ чартерними авіарейсами приватних літаків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журналістське розслідування програми "Схеми", опубліковане Радіо Свобода.
За словами журналістів, на переговори українців доставляє лайнер Bombardier Global Express 6000, який коштує близько 40 мільйонів доларів, має австрійську реєстрацію та бортовий номер OE-IDO.
Цей літак базується в аеропорту "Київ" і постійно використовується Віктором Пінчуком.
Читайте також: Хто обстрілює Донбас: бойовиків ДНР упіймали на цікавому моменті
Крім того, з Мінська українську делегацію доставляв приватний літак Bombardier Challenger 300 з бортовим номером OE-HDI і також австрійської реєстрацією.


А в серпні 2016 року з Мінська Віктора Медведчука, який представляв Україну в гуманітарній підгрупі, доставив Golfstream G200 з бортовим номером OE-HSN та австрійської реєстрацією.
Журналісти направили Віктору Пінчуку запит, в якому просили повідомити, чи надавав він цей літак для перельотів української сторони на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінськ і на яких умовах, але відповіді так і не отримали.
У свою чергу, радник голови СБУ Юрій Тандем визнав, що іноді група користується чартерами.
"Ми дійсно пересуваємося в Мінськ, у тому числі на літаках. Чиї літаки, я не знаю. Коли ми вилітаємо, якщо ми летимо літаком, у Мінськ, то ми збираємось в певному координатором місці. Припустимо, у терміналі такого-то аеропорту в такий-то час. Сідаємо в літак і в літаку летимо і працюємо", - повідомив він.
Ще один представник України, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що "держава чартери не фінансує".
Читайте також: Окупанти на Донбасі спокійно грабують людей: з'явилися нові факти
"Це я відповідально вам заявляю. Як ними користуються ті, хто їх використовують, – це не за рахунок держави", – зазначила вона.
У той же час, прес-служба Леоніда Кучми порадила звернутися в Адміністрацію президента.
"З усіх питань щодо роботи української сторони Тристоронньої контактної групи, звертайтеся, будь ласка, до Адміністрації президента України", - йдеться у відповіді представників Кучми.
Зазначимо, що за рік у Мінську пройшло 28 публічно анонсованих засідань Тристоронньої контактної групи.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше Тристороння контактна група по врегулюванню на Донбасі відклала розгляд питання про розведення військ та озброєнь на нових ділянках фронту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?