Поліцейський в Дніпрі вимагав гроші у школяра: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Поліцейський в Дніпрі вимагав гроші у школяра: з'явилися фото і відео

Національна поліція України
Поліцейський в Дніпрі вимагав гроші у школяра: з'явилися фото і відео

У Дніпрі був затриманий поліцейський, який вимагав гроші з родичів 13-річного школяра.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацполіції.
Співробітник ювенальної превенції (служби запобігання злочинам серед неповнолітніх - Ред.), погрожуючи 13-річному школяреві кримінальною відповідальністю, вимагав з його рідних 5 тисяч гривень.
"Як встановили співробітники Управління власної безпеки поліції Дніпропетровської області, 19-річний хлопець викрав гроші у двох неповнолітніх. Під час спілкування з поліцією затриманий запевнив, що його попросив це зробити 13-річний знайомий хлопчик", - повідомили в поліції.

Читайте також: Г учне затримання в Україні: з'явилися нові подробиці і відео
Після цього інспектор ювенальної поліції звинуватив школяра в злочині.
При цьому підліток не перебував на обліку, як "проблемний", і раніше не притягувався до відповідальності, а, отже, за українським законодавством, йому не загрожувало кримінальне переслідування.
Проте "29-річний старший лейтенант поліції замість профілактичної бесіди з малолітньою дитиною пообіцяв посадити його до в'язниці як співучасника злочину".


"Коли ж старший брат школяра прийшов на розмову до поліцейського, той заявив, що відкриття кримінального провадження щодо дитини допоможе уникнути за 5 тисяч гривень. З цією інформацією заявник і прийшов до внутрішньої безпеки поліції. За матеріалами УВБ прокуратура області почала кримінальне провадження стосовно поліцейського. Він отримав спочатку 1 тисячу гривень, а наступного разу - ще 4 тисячі", - додали в прес-службі.
У свою чергу вимагач, розуміючи, що його можуть затримати, прийшов на зустріч в бронежилеті і з травматичним пістолетом.

Читайте також: За ступник мера обласного центру України спіймали на хабарі: Луценко показав фото
Отриманий хабар він поніс в найближчий бар і попросив бармена замінити отримані купюри.
"У цей момент інспектора поліції затримали оперативники внутрішньої безпеки за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД і за участю працівників прокуратури області. У затриманого вилучили гроші, травматичний пістолет та набої до нього. Наразі поліцейський під вартою", - йдеться в повідомленні.
Як повідомляв ONLINE.UA, на хабарі в 22 тисячі доларів був спійманий суддя Солом'янського райсуду Києва.










Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?