Трамп кидає виклик: Меркель і Олланд зробили спільну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп кидає виклик: Меркель і Олланд зробили спільну заяву

Трамп кидає виклик: Меркель і Олланд зробили спільну заяву

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд вважає, що новий американський лідер Дональд Трамп кидає виклик країнам Європи.
Про це вони заявили перед початком двосторонніх переговорів в Берліні 27 січня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
На думку Олланда і Меркель, Франція і Німеччина відповідальні за майбутнє Європи проекту і повинні протидіяти екстремізму та популізму. "Нам потрібно внутрішня єдність. Але кожен член повинен пам'ятати, що має обов'язки і відповідальність", - підкреслила канцлер.
Читайте також: Трамп всерйоз налаштований зробити подарунок Путіну: з'явилися гучні деталі
"Я переконаний, що Німеччина і Франція мають відігравати особливу роль. Не тому, що хочемо щось нав'язувати нашим партнерам, вказувати, куди рухатися, немає, але у нас є історична відповідальність за те, що ми представляємо", - зазначив Олланд і пояснив важливість роз'яснення небезпеки популізму для народу.
Європейські лідери висловили думку про те, що 27 країн Європейського союзу тільки разом зможуть протистояти внутрішнім викликам і викликам ззовні.
"Будемо говорити відверто, є виклики, які кидає американська адміністрація, це стосується правил торгівлі і того, що є нашою позицією для вирішення конфліктів в світі. Ми, звичайно ж, повинні вести діалог з Дональдом Трампом, тому що американці обрали його своїм президентом, але ми повинні це робити з огляду на європейські переконання, і на благо наших власних інтересів і цінностей", - сказав президент Франції.
Меркель же, не згадуючи в промові Дональда Трампа, зазначила, що "світові умови змінюються дуже швидко і драматично". "Ми повинні реагувати на ці нові виклики як для захисту вільного суспільства і вільної торгівлі, так і для протистояння економічним викликам", - зазначила вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що адміністрація Дональда Трампа підготувала указ про зняття санкцій з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?