Затримання росіян в київському аеропорту: стали відомі нові деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Затримання росіян в київському аеропорту: стали відомі нові деталі

Затримання росіян в київському аеропорту: стали відомі нові деталі
Джерело:  online.ua

Двоє з шести росіян, яким відмовили в оформленні документів на перетин державного кордону в аеропортах Києва, служили в Головному управлінні розвідки Російської Федерації до початку бойових дій на Донбасі.
Про це заявив прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
"В ході співбесід виявилося, що принаймні двоє з них проходили службу в ЗС РФ в головному управлінні розвідки. Це був ще довоєнний період. Але тим не менше ми знаємо, що колишніх розвідників не буває", - розповів Слободян і додав, що мета їхньої поїздки в Україну встановити поки не вдалося.

Читайте також: Луценко оголосив про гучний вирішенні по грузину, який воював в АТО: опубліковано фото
"Можливо, що дійсно вони, будучи причетними до діяльності одного з банків на території РФ, ховаються від переслідувань з боку фінансових органів. Це як одна з версій, але як насправді, буде ясно пізніше", - зазначив він.
Встановити, до яких саме фінансових схем можуть бути причетні ці росіяни, поки не вдалося, оскільки вони плутаються в свідченнях.
"Частина з них ще в аеропорту, і потім буде прийнято рішення про подальшу їхню долю. Їх типаж видно з відео, яке опублікували - це чоловіки мають однаковий вік, один з них колишній військовослужбовець з великою кількістю татуювань на тілі, в тому числі там є і свастика. Він пояснює, що свастика не дала йому просунутися у військовій кар'єрі, тому він звільнився", - підкреслив речник Держприкордонслужби.
Як повідомляв ONLINE.UA, росіяни намагалися потрапити в Україну через різні аеропорти Києва, назвавши метою поїздки відпочинок, багато хто з них мав однакові конверти з сумою в 100 тис руб, один з них був нагороджений медаллю "За повернення Криму".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?