В Україні військового можуть посадити в яму за суперечку зі старшим за званням - іноземний інструктор
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні військового можуть посадити в яму за суперечку зі старшим за званням - іноземний інструктор

В Україні військового можуть посадити в яму за суперечку зі старшим за званням - іноземний інструктор
Джерело:  online.ua

В українській армії траплялися випадки, коли військового, який посперечався зі старшим за званням, саджали в яму.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів інструктор-волонтер, колишній військовослужбовець Армії оборони Ізраїлю Цві Аріелі.
"Проблема в тому, що абсолютна більшість військовослужбовців - із сіл, тому що у них немає грошей відкупитися. Багато - малоосвічені. Вони бояться просто про проблеми говорити відкрито. Дружина працює за тисячу гривень десь в селі. А йому дають сім. Для нього це великі гроші, і, все-таки, він не хоче, щоб його вивели за штат. Знову ж таки, є способи впливу. Мені говорили, що в яму зараз можуть посадити не тільки за п'янку, а й за суперечку зі старшим за званням", - сказав він.
За його словами, проблема полягає в самій системі, боротися з якою потрібно на політичному рівні.
"Я вже чув про такі випадки. Якщо немає працюючої системи покарань, що не принижує людську гідність, то бойовий підрозділ не можна виводити на фронт. Так що проблема - не в нещасних, які знаходяться внизу і змушені щось робити. Проблема - в системі, яка поглинає. Не повинно бути ніяких ілюзій з приводу того, що можлива хоч якась боротьба з системою крім як на політичному рівні", - зазначив інструктор.
Читайте також: Українських бійців змушували підмітати ліс, а на базу Нацгвардії пускали кого попало - Цві Аріелі
Аріелі вважає, що проблему в армії можна вирішити, замінивши старих генералів бойовими офіцерами.
"Треба прийняти вольове політичне рішення - і прибрати всю "верхівку", генералів із займаних посад. Немає ніяких гарантій, що замість них прийдуть чесні полковники. Хоча вони є. До рівня капітана, майора, є чесні люди. У мене немає рецептів. Але я впевнений в тому, що товстопузих паркетних генералів необхідно терміново замінити на справжніх бойових офіцерів, які зараз перебувають на командних посадах середнього рівня. Це повинно стати першим кроком", - сказав він.
Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA; Якщо Україна хоче хороших військових, потрібно обіцяти їм не тільки прапор і труну - Цві Аріелі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?