Трамп заборонив в'їзд до США сирійським біженцям: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп заборонив в'їзд до США сирійським біженцям: з'явилися подробиці

Трамп заборонив в'їзд до США сирійським біженцям: з'явилися подробиці
Джерело:  BBC

Президент США  Дональд Трамп  підписав указ, яким на невизначений термін припинив прийом сирійських біженців в країну й заморозив на 120 днів програму прийому іммігрантів з інших країн.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ВВС-Україна.
За словами Трампа, мета указу про "екстремальний відбір" іммігрантів - не допустити в США "радикальних мусульманських терористів".
"В'їзд громадян Сирії як біженців суперечить інтересам Сполучених Штатів, і я заморожую в'їзд до тих пір, поки не вирішу, що відбулися істотні зміни, що дозволяють прийом сирійських біженців відповідно до національних інтересів", - йдеться в тексті указу.
Читайте також: Трамп кидає виклик: Меркель і Олланд зробили спільну заяву
В указі також відзначається, що США припиняють програму прийому біженців на 120 днів для з'ясування ефективності діючих правил. Крім того, в тексті зазначено, що США приймуть не більше 50 тисяч біженців протягом 2017 фінансового року, при цьому пріоритет віддаватимуть тим, кого переслідують за релігійними мотивами.
Згідно з указом, США введуть обов'язкові інтерв'ю на отримання віз для в'їзду в країну, а також планується прискорити створення біометричної системи для контролю за тими, хто в'їжджає.
Трамп підписав указ відразу після церемонії вступу генерала Джеймса Меттіса на пост міністра оборони США.
"Ми хочемо впускати в нашу країну тільки тих, хто підтримує нашу країну й гаряче любить наш народ", - заявив Трамп на церемонії підписання.
Відзначимо, що за минулий рік США прийняли близько 10 тисяч сирійських біженців.
Як повідомляв ONLINE.UA,  Трамп вважає, що ще рано говорити про зняття економічних санкцій з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?