Путін може бути винуватцем гучної смерті в Росії - західні ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін може бути винуватцем гучної смерті в Росії - західні ЗМІ

Путін може бути винуватцем гучної смерті в Росії - західні ЗМІ
Джерело:  online.ua

Колишній генерал КДБ Олег Еровінкін, який, ймовірно, допоміг колишньому співробітнику британської розвідки МІ6 Крістоферу Стилу скласти досьє на президента США  Дональда Трампа, можливо, був убитий в грудні 2016 року, що приховують в Кремлі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію The Telegraph.


Видання зазначає, що Олег Еровінкін, колишній генерал КДБ і ФСБ, був знайдений мертвим у своїй машині 26 грудня 2016 року за загадкових обставин.


Еровінкін був ключовим помічником Ігоря Сечіна, колишнього віце-прем'єра РФ, а нині глави російської державної нафтової компанії "Роснафта".


ЗМІ називає Еровінкіна ключовою ланкою між Сечіним і президентом Росії Володимиром Путіним.


Читайте також:  Трамп видав нове виправдання щодо гучного компромату


Крістофер Стіл пише в звіті для британської розвідки від 19 липня 2016 року, що у нього є джерело, близьке до Сєчіна, який розкрив ймовірні зв'язки між членами команди президента США Дональда Трампа і Москвою.


Російське державне інформагентство РИА Новости при цьому повідомляло, що тіло Еровінкіна "знайшли в чорному Лексусі ... було розпочато масштабне розслідування. Тіло було відправлено в морг ФСБ".


Пізніше російська влада оголосила, що Еровінкін помер від серцевого нападу.


Христо Грозєв, болгарський експерт з питань загроз, пов'язаних з Росією, співробітник Billingcat, вважає Еровінкіна основним джерелом, про яке Стіл згадував у своєму досьє, відзначає видання.


"Інсайдери по черзі описали мені Еровінкіна, як скарбника Сєчіна і посередника між Путіним і Сечіним ... У мене немає сумнівів в тому, що на момент його смерті у Володимира Путіна на столі було досьє Стіла на Трампа. Він, ймовірно, знав, чи базується це досьє на правдивих фактах, або ні", - написав Грозєв в своєму блозі.


"Було це правдою чи ні, у Путіна був мотив шукати і знайти "крота"... він повинен був зробити висновок, що Еровінкін був як мінімум зацікавленою особою", - зазначає Грозєв.


При цьому Марк Галеотті, експерт з російських спецслужб, висловив скептицизм з приводу цієї теорії. "Як правило, такі люди, як генерал Еровінкін, не вмирають, як показують в трилерах", - сказав Марк Галеотті.


Відзначимо, автором компрометуючого досьє на президента США Дональда Трампа є колишній співробітник британської розвідки, а нині директор приватної лондонської фірми Orbis Business Intelligence Ltd Крістофер Стіл.


10 січня телеканал CNN повідомив, що секретні документи містять твердження про те, що у росіян є компрометуючий інформація про особисте життя і фінансову діяльність Трампа.


Пізніше сайт BuzzFeed опублікував цей "документ", однак немає ніяких підтверджень його достовірності.


Сам Трамп заперечує поширену в ЗМІ інформацію.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше американські ЗМІ повідомляли, що джерелом доповіді про нібито наявність у Росії компромату на президента США Дональда Трампа є 38-річний американець, президент Російсько-Американської торгової палати Сергій Мілліан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?