Порошенко вшанував пам'ять українських героїв: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко вшанував пам'ять українських героїв: з'явилося відео

Порошенко вшанував пам'ять українських героїв: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Президент України  Петро Порошенко  в день пам'яті Героїв Крут вшанував пам'ять молодих українців.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента України.


Читайте також: Скандал зі смолоскипною ходою на Донбасі: стало відомо про рішення суду


"Сьогодні ми вшановуємо подвиг молодих українців - старшин і юнкерів Першої Київської юнацької школи ім. Б.Хмельницького, бійців Допоміжного студентського куреня Січових стрільців - студентів київських вузів і гімназистів старших класів, - сказав Порошенко. - Героїчний бій під Крутами назавжди вписаний в скрижалі національної історії - перш за все як приклад волелюбності і незламності українського народу".


"Саме жертовність і самовідданість крутян дозволили організовано евакуювати зі столиці центральні органи влади і відвести війська - тобто, зробити все можливе для якнайшвидшого повернення втрачених позицій. І головне - уряд молодої української держави отримав можливість підписати мирний договір з Німеччиною, що означало міжнародне визнання УНР і робило більшовиків окупантами території суверенної держави", - продовжив глава держави.


"Зараз, як і майже 100 років тому, країна, яка марить імперськими амбіціями, не може змиритися з існуванням незалежної України. Зараз, як і тоді, Росія розв'язала війну і заперечує свою агресію, намагаючись поширити в світі міф про внутрішній конфлікт в нашій державі . Стало традицією в День пам'яті героїв Крут вшановувати сучасних героїв, які віддали своє життя за суверенітет і територіальну цілісність держави вже в нинішній українсько-російській війні. Вічна їм пам'ять", - додав він.


"Окремо хочу звернутися сьогодні до наших воїнів, які в складі Збройних Сил, Національної гвардії, Служби безпеки, Державної прикордонної служби, Національної поліції відстоюють наше право творити власну державу. Прийміть щиру подяку Українського народу за вашу чесну і героїчну щоденну працю. Ми обов'язково переможемо! Слава Україні! Слава її Героям!", - резюмував Порошенко.


Також він оприлюднив відеоролик, присвячений пам'ятному дню:



Як відомо, 29 січня 1918 року під Крутами в Київській області 400 київських курсантів і козаків "Вільного козацтва" призупинили наступ 4-тисячного підрозділу Червоної гвардії під керівництвом Михайла Муравйова.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  мер Слов'янська Вадим Лях подав позов про заборону смолоскипної ходи в день пам'яті Героїв Крут, проте суд відмовив у його задоволенні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?