Загибель MH17 на Донбасі: Росія крупно осоромилася через знімки
Категорія
Події
Дата публікації

Загибель MH17 на Донбасі: Росія крупно осоромилася через знімки

Загибель MH17 на Донбасі: Росія крупно осоромилася через знімки

Дані, передані Росією Нідерландам в рамках розслідування  катастрофи MH17 на Донбасі, були представлені в форматі, невідповідному міжнародному, і поки їх не вдалося використати.


Про це 28 січня заявив представник прокуратури Нідерландів в Амстердамі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.


Запит на інформацію надійшов в жовтні 2016 року, після оприлюднення звіту про катастрофу літака внаслідок попадання ракети серії 9М38 з установки "Бук", яка була доставлена ​​в Україну з Росії.


Читайте також: Родичі пасажирів "Боїнга", який загинув на Донбасі, виступили із заявою


"Необхідні додаткові дані, щоб як слід зрозуміти, що зображено на знімках з радарів", - йдеться в повідомленні. Видання De Telegraaf інформує, що РФ вже направили запит на передачу придатних даних.


Відзначається, що були запитані дані з первинних радіолокаторів, які здатні засікти літаки і невідомі об'єкти навіть в тому випадку, якщо вони не оснащені транспондерами. Таким чином, радіолокатори могли простежити траєкторію польоту ракети.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше пропагандист ДНР  Грем Філліпс звернувся до президента США Дональда Трампа з проханням провести "нове незалежне розслідування катастрофи MH17".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?