По США прокотилася хвиля протестів проти указів Трампа: з'явилися фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

По США прокотилася хвиля протестів проти указів Трампа: з'явилися фото і відео

По США прокотилася хвиля протестів проти указів Трампа: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

Одразу в декількох містах США відбулися акції проти  указу американського президента Дональда Трампа, котрий призупинив прийом біженців з кількох мусульманських країи.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал NBC.
Найбільша акція протесту відбулася в аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку — в ній взяли участь близько тисячі осіб, серед них були родичі пасажирів мусульманських країн, затриманих в аеропорту.

Як відомо, своїм указом глава Білого дому на 120 днів призупинив прийом біженців з Сирії, а також призупинив на 90 днів в'їзд для громадян Іраку, Ірану, Сирії, Судану, Ємену, Лівії та Сомалі.


Читайте також: Міграційна заборона в США: Трамп пішов на радикальний крок

Ці країни Конгрес США включив до списку тих, що "становлять підвищену терористичну загрозу".
Крім того, були посилені правила в'їзду для іноземців.



Раніше стало відомо, що близько 20 приїжджих були затримані в аеропорту. Двоє затриманих громадян Іраку вже подали позови до суду Нью-Йорка.
Присутні в аеропорту вимагають скасувати підписаний Трампом указ і відпустити тих, хто прибув у США за в'їзним візами, виданими до підписання цього документа.


Читайте також: Своїх не шкода: з'явилося яскраве пояснення торгів Путіна з Трампом

Учасники протесту тримають в руках плакати "Вітаємо біженців" та "Немає стіні" (йдеться про рішення Трампа побудувати "Велику стіну" на кордоні з Мексикою).


Аналогічні акції протесту відбуваються у кількох аеропортах інших міст: Чикаго, Денвері і Вашингтоні.


Також протести мали місце в нью-йоркському районі Бруклін — перед будівлею федерального суду.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  федеральним судом Брукліна було прийнято рішення, котре дозволило прибулим до США мусульманам тимчасово залишитись в країні, попри укази президента.









Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?