Спецназ США звинуватили у вбивстві мирних жителів в Ємені: розгорається скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецназ США звинуватили у вбивстві мирних жителів в Ємені: розгорається скандал

Спецназ США звинуватили у вбивстві мирних жителів в Ємені: розгорається скандал
Джерело:  Reuters

Американські спецназівці провели рейд по знищенню бойовиків "Аль-Каїди" в Ємені, після якого їх звинуватили у вбивстві мирних жителів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
"Десантники на вертольотах провели рейд на півдні Ємену, в результаті чого загинули близько 30 осіб, у тому числі підозрювані в причетності до "Аль-Каїді" і цивільні місцеві жителі", – говориться в повідомленні представників місцевої влади.
За даними місцевих жителів, чиновників, а також "Аль-Каїди", атаку провели військові США, які, однак, поки цього не підтвердили.


Читайте також: В Ємені стався потужний теракт, десятки жертв: з'явилося відео

У свою чергу, за словами медиків, на місці події були виявлені 30 вбитих, серед яких 10 жінок і троє дітей.


"Якщо інформація про рейд спецназу США підтвердиться, то рейд буде першим втручанням американських військових в громадянську війну в Ємені за два роки. Це буде перша така операція при президентові Дональда Трампа", – йдеться в повідомленні.


При цьому на офіційному акаунті "Аль-Каїди" в Telegram йдеться про співчуття у зв'язку із загибеллю одного з ватажків організації — Аль-Дахаба, а також інших бойовиків. У той же час, кількість загиблих не уточнюється.


"Операція почалася на світанку, коли безпілотник розбомбив будинок Абдулрауфа Аль-Дахаба, а потім прилетіли вертольоти, які доставили десантників, які увірвалися в будинок і убили всіх всередині", – розповів один з місцевих жителів.


За його словами, після цього "бойовики відкрили вогонь по американським солдатам, які залишили зону, і вертольоти завдали ударів по бойовиках, що призвело до серйозних жертв".


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше президент США Дональд Трамп підписав скандальний указ, яким заборонив в'їзд до Америки громадянам мусульманських країн, до переліку яких потрапив і Ємен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?