В ЄС запропонували відібрати у Росії території: в мережі захват
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС запропонували відібрати у Росії території: в мережі захват

В ЄС запропонували відібрати у Росії території: в мережі захват
Джерело:  baltnews.lt

Депутат литовського сейму Лінас Бальсіс заявив про те, що Євросоюзу необхідно обговорити питання повернення Калінінграда в Європу, а післявоєнні кордони втратили свою правову силу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Baltnews.lt.
Бальсіс впевнений, що Росія позбулася права на Калінінградську область після анексії Криму, і тепер статус державної приналежності земель колишньої Східної Пруссії вимагає обговорення на міжнародному рівні.
"Час Калінінграда закінчилося. Калінінград не був у Потсдамі або Гельсінкі відданий Росії у вічне користування. Було сказано: віддаємо під адміністрацію СРСР до тих пір, поки в Європі не буде підписано остаточний мирний договір", — заявив він.


Читайте також: Лукашенко розбурхав мережу заявою про спырні території Росії

Раніше подібну ідею вже озвучував литовський політолог, нині депутат сейму Лауринас Касчюнас.


Як відомо, перехід Калінінграда, який до 1946 року називався Кенігсбергом, під юрисдикцію СРСР був схвалений союзниками на Потсдамській конференції.


Тим часом, заява литовського депутата викликала справжній фурор в соцмережах.






Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі висміяли продукти з Калінінграду, котрі з'явилися на полицях магазинів в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?