Росія спробувала потролити Литву через території: в мережі посміялися
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія спробувала потролити Литву через території: в мережі посміялися

Росія спробувала потролити Литву через території: в мережі посміялися
Джерело:  online.ua

Перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Володимир Джабаров спробував їдко поіронізувати над пропозицією депутата Сейму Литви Лінаса Бальсіса забрати у Росії Калінінградську область.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
«Слабо повернути Росії Вільнюський край?.. Нехай повернуть спочатку те, що отримали від радянської влади», - заявив Джабаров.
За його словами, район Вільно (Вільнюса) ніколи не належав Литві. До 1917 року він входив до складу Російської імперії, з 1920 по 1939 рік - Польщі. Ці землі були включені до складу Литовської РСР після Другої світової війни.
Читайте також: Лукашенко підірвав мережу заявою про спірну територію Росії
У той же час депутат Держдуми від «Єдиної Росії» Євген Федоров заявив, що «сторінка територіальних питань щодо Калінінграда закрита». «Калінінград входить до складу Росії за підсумками Другої світової війни», - заявив він. Федоров також додав, що Росія могла б повернутися до обговорення «незаконного рішення про вихід» Литви в 1991 році з СРСР, щоб не було подібних «суперечок».
При цьому в мережі заяви російських парламентаріїв викликали шквал іронії.




Ушёл Небытие: Треба в Калінінграді референдум із цього приводу провести. Так більшість з радістю за приєднання до Литви проголосує. Безграмотний губернатор, нещасний і забутий владою регіон.


hawaiian_ip: "Якщо довго дивитися на Калінінград, можна побачити як він перетворюється на Кенігсберг і повертається в Литву", - литовська народна мудрість.


User # 2428667: Треба провести референдум про приєднання Калінінграда до Литви. Упевнений - жителі висловляться "за" десь близько 93%. І на підставі вільного волевиявлення трудящих передати край Литві.


Як повідомляв ONLINE.UA,

депутат литовського сейму Лінас Бальсіс заявив про те, що Євросоюзу необхідно обговорити питання повернення Калінінграда до Європи, а післявоєнні кордони втратили свою правову силу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?