Генсек НАТО зробив дивну заяву про Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Генсек НАТО зробив дивну заяву про Росію

Генсек НАТО зробив дивну заяву про Росію
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив про те, що Росія не становить загрози Альянсу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна », яке цитує заяву Столтенберга в ефірі британського телеканалу «ВВС».
"Ми бачимо більш напористу Росію, нарощування озброєнь, але ми не бачимо загрози", - заявив Столтенберг.
За його словами, відповіддю на такі дії Росії, зокрема, на нарощування озброєнь, і стало посилення контингенту НАТО на сході Європи.

Читайте також: Ядер ні ракети і бойові роботи: названо зброю, якою Росія збирається воювати з НАТО
"У нас вперше розміщені війська в східних частинах Альянсу, ми проводимо більше навчань, але ми не прагнемо до конфронтації з Росією і до нової "холодної війни", ми надаємо можливість для ведення діалогу", - зазначив Генсек НАТО
За його словами, "з Росією можливо мати практичні відносини і бути сусідами, якщо ви сильні, тверді і передбачувані».
"Я вірю численним доповідям, які говорять, що Росія організувала кібератаки (під час президентських виборів в США - Ред.), Саме тому ми і вирішили посилити нашу кібербезпеку", - додав Столтенберг.
Також, за його словами, президент США Дональд Трамп раніше позитивно відгукувався про свого російського колегу Володимира Путіна і заявляв про бажання співпрацювати з Росією.
"У той же час він (Трамп - Ред.) висловив підтримку трансатлантичному союзу і НАТО, і ми можемо провести переговори про те, як ми можемо підлаштувати і змінити НАТО", - резюмував Генсек Альянсу.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше радник Трампа, який побажав залишитися невідомим, розповів західним ЗМІ про те, що "любов" Трампа до лідера РФ Володимира Путіна можна пояснити тим, що він хоче викликати тривогу у членів НАТО, які не виконують взяті на себе зобов'язання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?