Трамп звільнив генпрокурора США після критики його скандального указу
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп звільнив генпрокурора США після критики його скандального указу

Трамп звільнив генпрокурора США після критики його скандального указу
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп звільнив виконувача обов'язків генерального прокурора Саллі Йейтс, яка розкритикувала його  указ про призупинення прийому біженців з декількох мусульманських країн.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера.


"Президент призначив Дану Бенте, прокурора США по східному округу штату Вірджинія, в якості виконуючого обов'язки Генерального прокурора. Саллі Йетс була звільнена", - написав він. 

Читайте також: Американський суд завадив Трампу виконати головну передвиборчу обіцянку


При цьому наголошується, що в.о. генпрокурора "зрадила" міністерство, "відмовившись забезпечити дотримання правового порядку, спрямованого на захист громадян Сполучених Штатів".
Раніше видання The Guardian повідомляло, що Йейтс, призначена на посаду в.о. генпрокурора США при адміністрації екс-президента Барака Обами, заявила, що "не має задовільних доказів в законності указу президента".
"Міністерство юстиції не буде представляти аргументи на захист розпорядження президента", - сказала Йейтс.
Нагадаємо, відразу в декількох містах США відбулися акції протесту проти указу Трампа, який на 120 днів призупинив прийом біженців з Сирії, а також призупинив на 90 днів в'їзд для громадян з Іраку, Ірану, Сирії, Судану, Ємену, Лівії та Сомалі.
Як повідомляв ONLINE.UA, колишній президент США Барак Обама підтримав протести жителів країни проти указу американського президента Дональда Трампа, який призупинив прийом біженців з декількох мусульманських країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?