У Кабміні кажуть нісенітницю: Москаль зробив гучну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні кажуть нісенітницю: Москаль зробив гучну заяву

У Кабміні кажуть нісенітницю: Москаль зробив гучну заяву
Джерело:  online.ua

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль вважає неприпустимим скасування мораторію на вивезення лісу-кругляка і негативно ставиться до відповідних пропозицій членів Кабміну.
Про це він заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Знаєте, пані Іванна Климпуш (Іванна Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції, яка неодноразово робила заяви про необхідність скасування мораторію на експорт лісу-кругляка - ONLINE.UA) або, як кажуть, не доспала, або переспала. Тому що вона як почала ось говорити... вона ж сама - виходець з Карпат, з Рахівського району, з Гуцульщини. Її батько, Орест Климпуш, був народним депутатом України. Дід був одним із засновників Гуцульської республіки, яка була створена 20 січня 1919 року. З такої авторитетної родини, з Карпат - і таку нісенітницю нести!" - заявив Москаль.
"Сьогодні люди вже забули, що це таке, коли ліс вивозять. Наше управління лісового та мисливського господарства взагалі нічого за кордон не відправляє. Великий недолік деревини на внутрішньому ринку. Люди почали створювати фізичні особи-підприємці, цехи, юридичну форму власності - і почали займатися переробкою деревини, виробленням кінцевої продукції. І забули про це все", - підкреслив він.
Читайте також: Продаж українського лісу в Європу: економіст зробив гучну заяву
За словами губернатора, Закарпатська область "жодного вагона за кордон не відправляє", тому що відчуває страшний брак деревини.
"А те, що Європа сидить на голодному пайку - то нехай беруть і привозять сюди інвестиції! А вони тільки ходять тут. Я кажу: хлопці, не ходіть! А вони: ні, ми таки змусимо уряд... Ну як ви змусите? Тут народ вийде, перекриє, ляже на рейки! Тут уже не випустять жодного вагона. Це буде скандал на рівному місці. Воно не варто тих 600 мільйонів траншу (обіцяного Україні ЄС в обмін на зняття мораторію на вивезення лісу - ONLINE.UA). Ми подивилися - це виходить менше 20 доларів на людину. Проїдатимуть ці 600 мільйонів доларів або євро буквально за квартал. А зобов'язання у нас будуть, поки ми не вирубаємо останнє дерево в Карпатах!" - зазначив він.
"Здається, деякі урядовці точно провокують людей. Тому що люди сказали: ми зберемося і поперевертаємо ці вагони разом з тепловозом! Тому що люди звикли вже до того, що якщо від лісу раніше мав дохід директор лісгоспу, який ділився з керівником обласного управління лісового господарства, і вище, в Держагентство щось возили, то зараз від переробки дохід має, перш за все, сільська, селищна чи міська рада, де підприємство перебуває, має обласний бюджет. і люди мають робочі місця. Скасовувати мораторій точно не можна!" - підсумував Москаль.
Подробиці читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA, Савченко в Росії вправили мізки, у нас буде ще пара таких, як вона - Геннадій Москаль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?