Таємнича банда під Одесою взялася за православні храми: опубліковані фото
Категорія
Події
Дата публікації

Таємнича банда під Одесою взялася за православні храми: опубліковані фото

Таємнича банда під Одесою взялася за православні храми: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

30 січня в Одеській області невідомими були пограбовані одразу три храми, які належать єпархії УПЦ Московського патріархату.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Одеської єпархії Української православної церкви.
Інцидент стався в трьох церквах, які розташовані в Білгород-Дністровському районі області - селах Монащі, Карналіївка і Андріївка.
У приміщення храмів проникали через вікна: в результаті були вкрадені гроші, а також пошкоджено меблі та інше майно. Повідомляється, що зловмисники загалом викрали 4000 гривень, які були зібрані для біженців із зони АТО, а також інших потреб.
Читайте також: У Росії депутати побилися через храм: з'явилося відео
Примітно, що це вже не перший інцидент з православними храмами в Одеській області: так 25 січня було пограбовано і підпалено церкву в Овідіопольському районі. В результаті пожежі постраждала також і розташована поруч амбулаторія сімейної медицини. Також в прес-службі організації нагадують про грабежі десятків місцевих храмів в 2016 році - ці злочини так і не були розкриті.
Як повідомляв ONLINE.UA, вночі 16 січня в Києві була здійснена спроба підпалити храм УПЦ Московського патріархату: церковнослужителі стверджували, що підпал був зроблений з метою заволодіти землею, на якій зведено будівлю церкви.








Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?