Були донецькі, тепер - вінницькі: Москаль висловився про клани, які створюють в Києві
Категорія
Політика
Дата публікації

Були донецькі, тепер - вінницькі: Москаль висловився про клани, які створюють в Києві

Були донецькі, тепер - вінницькі: Москаль висловився про клани, які створюють в Києві
Джерело:  online.ua

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що зараз в Україні на зміну донецьким кланам прийшли вінницькі, а створюються вони в столиці.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Я останнім часом - коли ось тут відсторонили начальника митниці, її потихеньку взялася захоплювати вінницька команда якогось Продана, який, я так розумію, від Насірова підгортає під себе митницю - я перестав цікавитися, що там відбувається взагалі, на тій митниці. Ви взяли? Ви там нікого не питаєте і самі собі керуєте? Керуйте! А ми подивимося. Будуть недоліки - я буду кричати про це на всю Україну. Будуть у вас хороші показники - я робитиму вигляд, що я цього не бачу", - сказав він.
За його словами, він зараз не цікавиться тим, що відбувається на митниці, позаяк не може нічого змінити.
"Клани не тут зароджуються. Клани зароджуються в Києві. Так не можна. Коли я працював в системі МВС, у нас було таке правило: якщо міністр був з такої-то області - жоден з його заступників не міг бути з тієї ж області. Не мав права бути! І що - це була погана розстановка кадрів? А сьогодні? Сьогодні, як тільки хтось з якоїсь області приходить - мама рідна! - як трудова міграція починається! Як у Другу світову. Тільки тоді виловлювали людей і в Німеччину вивозили. А сьогодні всіх до Києва везуть. Ми стаємо на одні й ті ж граблі. Це нісенітниця повна, але що я можу з цим зробити?" - зазначив Москаль.
Читайте також: Москаль зізнався, що не проти повернутися на Донбас
"Я ось - родом з Чернівецької області. І ви тут нікого не знайдете, кого б я перевіз зі своєї малої батьківщини. Я спираюся на кадри, які тут, на жителів Закарпатської області - незалежно від національності. У нас багато угорців, румунів, словаків працює. Нічого тут страшного немає. Так чому я повинен когось звідкись тягнути? Для чого це робити? Щоб потім були тільки розмови, що я тут створюю якусь буковинську мафію? Ще раз повторюю: це проблема абсолютно Києва. І однієї "традиції" дурної: звідки б хто не прийшов - обов'язково повинен звідти понабирати", - додав губернатор Закарпатської області.
Москаль також сказав, що раніше були "донецькі, чернівецькі, зараз - вінницькі".
Таку ситуацію він назвав "танцями на граблях".
"А я ось можу тут будь-кому сказати, що нікого нікуди за собою не віз. Мене колись в Луганську, коли там Ющенко здав позиції і віддав область Єфремову і Тихонову в повне управління, хотіли звідти прибрати. Звільнити - але якось нема за що. Так вирішили перевести. Була тоді вакансія головою Чернівецької області. І я відмовився", - згадує Москаль.
Таке рішення політик пояснив тим, що не хотів, щоб на нього хтось впливав.
"Тут, наприклад, я сказав - і все. А там, куди не глянь - то куми, то друзі, то сусіди, то знайомі, з тим навчався, з тим ще щось... А я вважаю, що це вже неповноцінний керівник, якщо на нього є якісь впливи. На Закарпатті на мене ніхто не може впливати, абсолютно - крім мого керівництва в Києві. Тут я сказав - вони пішли і роблять. А там сказав - і відразу всі понадимаються... Це вже не робота. Ось тому я й відмовився. Сказав, що не хочу. Потім ще була посада постійного представника президента в Автономній республіці Крим. Ось туди я і пішов. Бо на батьківщину не хотів. Прийти відпочити, з друзями десь випити пляшку вина - і не більше. Більше мені від Чернівецької області нічого не потрібно", - розповів голова Закарпатської ОДА.
За його словами, глави адміністрацій повинні частіше змінюватися.
"Моє глибоке переконання: щоб не було ось цього кумівства, сватання, перетягування - глави адміністрації повинні не бронзові сидіти там, а повинні переміщатися... Ми чомусь обрали таку радянську модель, коли перші секретарі обкому партії сиділи по десять-тринадцять років. Ось він уже йде - і купу сміття прямо перед собою не бачить. Переступає - і далі йде...", - вважає Москаль.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Савченко в Росії вправили мізки, у нас буде ще пара таких, як вона - Геннадій Москаль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?