Москаль розповів, скільки українських силовиків поїхали в Росію працювати в поліції
Категорія
Події
Дата публікації

Москаль розповів, скільки українських силовиків поїхали в Росію працювати в поліції

Москаль розповів, скільки українських силовиків поїхали в Росію працювати в поліції
Джерело:  online.ua

Тисячі українських правоохоронців покинули країну після Революції Гідності. Багато зараз працює в російській поліції.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.
Москаль навів приклад командира київського "Беркута" Сергія Косюка, якого вважають організатором побиття студентів на Майдані 30 грудня 2013 року.
За його словами, коли правоохоронці почали добиратися до Косюка, командир "Беркута" і його підручні "зрозуміли, що слідство на вірному шляху, зібрали все в мішок - і разом зі зброєю, разом з усім особовим складом повтікали".
Читайте також: Савченко зізналася РосЗМІ, що розуміла "Беркут" на Майдані
"А звільнили Косюка з органів аж 24 квітня 2014 року, коли він вже російське громадянство отримав і був прийнятий до лав поліції Російської Федерації", - підкреслив закарпатський губернатор.
"Туди виїхало разом з Косюком 63 людини, за моєю інформацією. Після всіх цих звільнень, я думаю, десь 2-2,5 тисячі працюють в системі поліції Російської Федерації. Не тільки ті, хто виїхав після Майдану, а й ті, кого потім тут образили", - підкреслив він.
За словами Москаля, українські правоохоронці завжди були на кращому рахунку, ніж російські, тому росіяни беруть їх на роботу з великим задоволенням.
"Наші "Беркут" і ОМОН, і російські - це, знаєте, навіть порівнювати абсолютно не можна. Наші мали професійний вишкіл набагато більш високий. Тому їх беруть на сьогоднішній день нарозхват", - підсумував губернатор.
Читайте також: Великий поліцейський чин поплатився за вихваляння "Беркута": опубліковано фото
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Савченко в Росії вправили мізки, у нас буде ще пара таких, як вона - Геннадій Москаль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?