Європа видала нову порцію "стурбованості" через Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Європа видала нову порцію "стурбованості" через Донбас

Європа видала нову порцію "стурбованості" через Донбас
Джерело:  online.ua

У Раді Європи і Європейському Союзі висловили стурбованість загостренням ситуації на Донбасі, і закликали дотримуватися режиму припинення вогню в районі Авдіївки.


Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.


Спікер Європейської служби зовнішньополітичної діяльності оприлюднив заяву, згідно з якиою, інтенсивні бої і обстріли Авдіївки становлять загрозу життю місцевих жителів і є "кричущим порушенням" угоди про припинення вогню. "Ми закликаємо негайно припинити бої. Це також створить можливість для термінового ремонту критично важливих об'єктів інфраструктури", - йдеться в тексті документа.


Також в ЄС впевнені, що мінські угоди - "основа для мирного і довгострокового врегулювання конфлікту на основі поваги суверенітету і територіальної цілісності України", і дотримання режиму припинення вогню є важливим кроком на шляху до їх реалізації.


Читайте також: Бойовик, дотримуйся Мінських угод: в мережі з'явився жорсткий жарт


Генсекретар Ради Європи Турбйорн Ягланд також виступив із закликом припинити бойові дії на Донбасі: "Я глибоко стурбований новинами з Донбасу і повідомленнями про важкі бої, що призводять до втрати життів і погіршення гуманітарної ситуації. Ми особливо стурбовані гуманітарною ситуацією в містах Донбасу, зокрема в Авдіївці. Я закликаю всі сторони негайно припинити бойові дії і дотримуватися режиму припинення вогню, як це передбачено мінськими угодами".


Як повідомляв ONLINE.UA,  депутат Вадим Новинський обурив мережу висловлюваннями щодо боїв в Авдіївці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?