Загострення на Донбасі: з'явилося припущення про те, чого хоче Путін
Категорія
Події
Дата публікації

Загострення на Донбасі: з'явилося припущення про те, чого хоче Путін

Загострення на Донбасі: з'явилося припущення про те, чого хоче Путін
Джерело:  online.ua

Західні аналітики проаналізували ескалацію на Донбасі в контексті телефонних переговорів президента Росії Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа.
Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на матеріал « Радіо Свобода ».
Як заявив старший директор програм берлінського Фонду Маршалла «Німеччина-США» Йорг Форбріґ, остання ескалація свідчить про безсумнівне погіршення ситуації на Донбасі.
«Це ще раз свідчить про невиконання Мінських угод, що пов'язано з умовою продовження санкцій (проти Росії - Ред.)», - сказав Форбріг в інтерв'ю виданню.
При цьому багато експертів окремо відзначили той факт, що загострення в Авдіївці, наступ бойовиків, обстріли українських позицій, в тому числі з «Градів», почалися на наступний день після телефонної розмови нового президента США Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним.
«Як так вийшло, що Росія почала новий військовий наступ проти України одразу після телефонної розмови Трампа з Путіним?» - каже відомий економіст Андерс Ослунд.
«Я можу уявити, що загострення на Донбасі, новий спалах військових дій приписується новому розвитку подій на Заході. Але ми не можемо бути впевнені, що це сталося в результаті переговорів (між Трампом і Путіним - Ред.). Я не думаю, що одне спричинило інше. Найімовірніше, в той момент, коли Захід проявляє невпевненість, - наприклад, в питанні підтримки України, - Росія користується цим і підсилює тиск на Україну», - вважає в свою чергу Йорґ Форбріґ.
Редактор німецької газети Bildt Юліан Ріпці представив графіку жертв серед українських військових після розмови Путіна і Трампа.


При цьому англомовне видання Business Ukraine зазначає: «Російська гібридна війна вирує в Україні - Білий дім мовчить. Путін відчуває Трампа. Українці платять своїми життями за пасивність Заходу».




Як повідомляв ONLINE.UA, в Державному департаменті США відреагували на ескалацію в Донецькій області і закликали сторони конфлікту до виконання Мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?