У Росії хочуть штрафувати за французький сир: соцмережі веселяться
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії хочуть штрафувати за французький сир: соцмережі веселяться

У Росії хочуть штрафувати за французький сир: соцмережі веселяться
Джерело:  Meduza

У Росії хочуть ввести нові штрафи за перевезення, зберігання та продаж заборонених до ввезення продуктів.
Про це йдеться в розроблених Росспоживнаглядом поправок до Кодексу про адміністративні порушення, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Медузу".
Згідно з новою статтею, у разі порушення громадяни повинні виплатити штраф на суму в 3-5 тис руб (приблизно 1,4-2,3 тис грн), індивідуальні підприємці і посадові особи - штраф на суму в 50 тис руб (близько 23 тис грн ), юридичні особи - до 100 тис руб (близько 45 тис грн).
Читайте також: Росія воює з хамоном: мережа регоче через рішення влади РФ
Незважаючи на те, що в тексті законопроекту нічого не сказано про продукти, які купуються для особистих потреб, відповідальний за розробку законопроекту Сергій Ходячих заявив RNS, що за них сплачувати штраф не доведеться.
Відзначимо, що користувачі мережі посміялися над новими заборонами Росспоживнагляду. Так, в Twitter Відкрита Росія написали: "Привезти сир з Франції буде коштувати п'ять тисяч рублів. Їжте російський пармезан!".


Тётя Ира: "За зберігання санкціонки - спалювати разом з сиром!".
Lipanoff: "А у Франції їсти французький сир нам не хочуть заборонити?))"


Як повідомляв ONLINE.UA, в РФ після заборони на "Бояришник" в магазини перестали завозити нехарчову продукцію з вмістом алкоголю понад 25 градусів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?